Het duel tussen koploper KVC Oranje en Amstenrade, tot zondag nummer drie op de ranglijst, eindigde in een gelijkspel: 1-1. Een uitslag waar na afloop iedereen vrede mee kon hebben.

Vorig seizoen legden beide teams aan de Voorterstraat, in sportpark Bleijerheide, een spectaculaire wedstrijd op de mat die toen ook al onbeslist eindigde, in 2-2. Het geeft aan dat er weinig kwaliteitsverschil te onderkennen valt als de twee clubs elkaar in Bleijerheide treffen.

Het was deze keer niet anders. De eerste mogelijkheid was voor Zino Sormani van Amstenrade. Zijn inzet ging naast en over de veste van KVC Oranje-doelman Lars van der Weide. Een grote kans voor de thuisclub ontstond bij een kopbal van Bjorn van der Weide, broer van de goalie. Na een hoekschop van Joey Niesters kopte de oudere Van der Weide echter over het doel van gastendoelman Martijn Geraedts.

Even later was Rens Erens dicht bij de 1-0. Hij passeerde een tegenstander, maar schoot vervolgens net naast de linker paal. Na een voorzet van Zino Sormani vanaf links punterde Wouter  Weijers namens Amstenrade naast. Dat gebeurde trouwens in een gedeelte van de eerste helft waarin KVC Oranje de meeste spelaandelen had, maar niet meer echt voor gevaar kon zorgen.

 

Waren in de eerste helft de kansen nog schaars, na rust veranderde dat, zeker nadat de bezoekers op 0-1 waren gekomen. Na amper vier minuten leverde invaller Ton van Geffen een puike dieptepass af op Rene Schmeitz, die Lars van der Weide met een koelbloedige schuiver kansloos liet.

Naarmate het tweede bedrijf vorderde moest KVC Oranje meer risico’s nemen, met name ook omdat de gelijkmaker op zich liet wachten. Dat leverde voor Amstenrade natuurlijk veel ruimte op, en vervolgens ook een aantal kansen op de 0-2. De spitsen van de club van trainer Maurice van Woerkum hadden hun vizier echter niet meer op scherp. Was dat wel het geval, dan bleek Lars van der Weide een sta-in-de-weg.

Ook KVC Oranje kreeg de nodige kansen, maar keeper Martijn Geraedts acteerde sterk, waardoor de verdiende gelijkmaker leek uit te blijven. Uiteindelijk kwam die er toch. Na een voorzet vanaf links van Joey Niesters kon Scot Vienerius afleggen op Roy Grissen. Die laatste, ingevallen voor Rens Erens, schoot beheerst binnen: 1-1. Voor Grissen betekende dat overigens zijn derde treffer in drie weken tijd, telkens na een invalbeurt. Of de kleine aanvaller, overgekomen van FC Kerkrade-West, daarmee een basisplaats verwerft zal de toekomst leren.

Na afloop was iedereen het erover eens dat deze wedstrijd geen verliezer had verdiend. Anders geformuleerd, de 1-1 werd als terecht beoordeeld.

Komende zondag gaat KVC Oranje op bezoek bij Rimburg (14.30).

 

Geef een reactie