Hoofdmenu

De vrouwen 1 van Schaesberg zijn de competitie goed van start gegaan

 

De vrouwen van Schaesberg zijn de competitie goed van start gegaan. Een duidelijke 1-6 overwinning werd meegenomen uit Ubachsberg. Het was een meer dan verdiende en terechte overwinning. Al moet gezegd dat de Schaesbergse dames het vooral zichzelf erg lastig maakten. Slordigheid voerde de boventoon waardoor het goede spel uit de voorbereiding geen overtuigend vervolg kreeg.

Toch nam Schaesberg na zo’n 15 minuten de leiding. Een prachtige steekpass op Sylvana werd door de spits prachtig afgewerkt 0-1. Niet veel later stond het 0-2 want Melanie ronde een eigen individuele actie mooi af.  Daarna was men de grip ietwat kwijt mede door het slordige spel in balbezit. Hierdoor kon RKSVB er een aantal keren uitkomen. In een fase waarin Schaesberg het lastig had schoot Jill van buiten de 16m laag in het uiterste hoekje 0-3.  Maar toch was er het gevoel dat de wedstrijd nog niet gelopen was. Het bleef onrustig.

Vlak na rust was het opnieuw Melanie die raak schoot. Hier ging een mooi overstapje van Marjolein aan vooraf.  Bewust of onbewust dat maakt niets uit.

Echter RKSVB deed iets terug. Schaesberg kreeg achterin de bal niet weg en een afstandsschot glipte onder onze keepster door: 1-4. Meteen daarna een slordige terugspeelbal. Gelukkig werd dit cadeautje niet uitgepakt.  Belangrijke speelster in deze wedstrijd was Vera Ruijters, onze rechtsbuiten. Scoren deed ze niet in deze wedstrijd maar ze was zeker de koningin van de assist.  Bij bijna alle doelpunten was zij het die de eindpass of hoekschop nam.  Zo ook bij de 1-5. Een goede hoekschop werd bij de tweede paal door Melanie ingeschoten waarna de keepster de bal door haar handen liet glijden..

Het slotakkoord was een kopie van de 1-4, alleen nu stapte Melanie bewust of onbewust over de bal heen waardoor Marjolein kon scoren: 1-6.

Tussen al deze doelpunten door had men nog diverse kansen laten liggen om er een veel hogere score van te maken.

De eerste punten zijn binnen. Volgende week vervolgen we de competitie met een thuiswedstrijd tegen RKVVL/POLARIS

Bron www.vvschaesberg.nl

Archief foto vr 1 schaesberg-Rksvb

Foto Lucho Carreno