EHC/Heuts gaat deze competitie bij Nuenen voor de vijfde keer op rij kopje onder

 

EHC/Heuts gaat deze competitie bij Nuenen voor de vijfde keer op rij kopje onder. Verliezen bij een team dat meestrijdt in de top van de ranglijst is natuurlijk mogelijk. Maar deze zondag had er voor de rood witten meer ingezeten. Het spel was zeker nog niet om over naar huis te schrijven, maar de spelers tonen vechtlust en er zijn voldoende kansen geweest om te scoren. Jammer dat de ploeg van Paul Meulenberg dan toch weer met lege handen naar huis gaat.

EHC/Heuts beseft het belang van deze wedstrijd. Na vier nederlagen moeten de eerste punten gepakt worden, anders gaat zo’n zwakke start ook in het hoofd doorwerken en aan het zelfvertrouwen knagen. Het eerste kwartier is dan ook duidelijk voor de rood witten die met meer agressie en vechtlust aan de wedstrijd beginnen dan de thuisploeg. EHC/Heuts krijgt ook enkele kansjes hebben om vroeg in de wedstrijd op voorsprong te komen. Maar tot een doelpunt leidt dat niet.

Pas na een kwartier komt Nuenen voor het eerst uit zijn schulp. EHC/Heuts laat de bal in deze periode aan Nuenen en probeert met enkele vlijmscherpe tegenstoten gevaar te stichten. Bij een van deze tegenstoten heeft Emiel Milkovic de 0-1 op zijn schoen, maar vrij voor de keeper weet hij het net niet te vinden. Deze kans is voor EHC/Heuts het sein meer druk te zetten op het Nuenense doel. De thuisploeg lijkt de weg kwijt en een voorsprong voor EHC/Heuts hangt in de lucht. Maar hoe wrang kan het zijn? Juist in deze fase komt Nuenen op voorsprong. Vanaf de rechtervleugel komt de bal binnen de vijf meter en tikt Dennis van de Reek de bal in het Hoensbroekse net. Tot aan de rust verandert er niets meer aan de score.

Na de rust zakt EHC/Heuts te ver in. Hierdoor komt Nuenen beter in het spel en neemt het de regie over de wedstrijd over. In deze fase heeft Nuenen enkele mogelijkheden de score verder op te voeren. De rood witten beseffen dat ze op deze wijze de wedstrijd nooit kunnen winnen en gaan achter 1 op 1 spelen. Dit leidt tot hachelijke situaties voor beide doelen. Het kan nu beide kanten op gaan. Nuenen kan de voorsprong vergroten en EHC/Heuts kan op gelijke hoogte komen. Maar beide kanten gaat het niet op. Er wordt niet meer gescoord waardoor Nuenen de vierde overwinning uit vijf wedstrijden laat bijschrijven. Bij EHC/Heuts gaan de kopjes weer naar beneden, want de cijfers spreken boekdelen. Nul punten, nul doelpunten en de op een na meest gepasseerde verdediging. Dat zijn geen cijfers om trots op te zijn.

Maar zo slecht als de cijfers lijken te zijn, er waren voldoende positieve zaken te onderkennen om te mogen hopen dat er snel een einde aan deze slechte serie komt. De ploeg heeft kansen gecreëerd en hard gewerkt. Met de terugkeer van routinier Ron Starmans was er weer meer rust en evenwicht in het spel. Bovendien staat de geblesseerde aanvaller Joep van Maasakkers weer aan de vooravond van zijn eerste optreden en komt hopelijk Bastian Weiser weer snel aan voetballen toe.

Tekst EHC/HEUTS

Foto Lucho Carreno

 

Geef een reactie