Datum: Zondag 25 september 2016

FC Hoensbroek 1 – HEER 1: 4-1(0-1)

Scoreverloop: 17e min. 0-1 René Thoma, 51e min. 1-1 Feddo Mobers(pen.), 61e min. 2-1 Feddo Mobers, 70e min. 3-1 Robert Velraeds en 74e min. 4-1 Robert Velraeds.

FC Hoensbroek heeft een prima overwinning behaald tegen het Maastrichtse Heer. De ploeg van trainer Eric Marees werd met een 4-1 nederlaag huiswaarts gestuurd. Dankzij deze overwinning is FC Hoensbroek koploper Geusselt Sport tot op 1 punt genaderd. Maar het had voor de thuisclub ook veel slechter kunnen aflopen. Het was aan Heer-speler Raymond Frijns te danken, dat Hoensbroek nog in de wedstrijd bleef. Want zowel vlak voor, als na de thee liet hij 2 dotten van kansen onbenut en verzuimde zo zijn ploeg op een 2-0 voorsprong te zetten.

Door de drukkende hitte begonnen beide ploegen voorzichtig aan de wedstrijd. Het leidde slechts tot 2 speldenprikjes. Maar zowel Glenn Biesmans (Hoensbroek), als Raymond Frijns( Heer) wisten niet tot scoren te komen. Na ruim een kwartier spelen was er uit het niets toch de voorsprong voor de gasten. Een afgemeten voorzet van Rico van der Ven werd door de geheel vrijstaande René Thoma  beheerst binnen gekopt, 0-1.  Op slag van rust was het FC Hoensbroek, dat pas echt voor het eerst van zich liet horen. Maar Heer-goalie Gianni vd Bosch keerde prima op schoten van Robert Velraeds en Randy Quaedackers. Maar nog voor de thee was het Heer, dat de stand op 0-2 had moeten zeten. Oog in oog met Kay van Eijk schoot Raymond Frijn s slechts over.

Diezelfde Frijns was 5 minuten na de pauze wederom niet gelukkig in de afwerking. Ditmaal zag hij in kansrijke positie de bal in het zijnet belanden. Een dure misser, omdat een minuut later aan de andere kant de bal voor FC Hoensbroek op de stip ging. In een duel om de bal was het Heer-doelman vd Bosch, die net te laat kwam en Robert Velraeds vol tegen het hoofd raakte. Scheidsrechter Hodzelmans uit Echt was onverbiddelijk en wees resoluut naar de stip. Dit buitenkansje was wel aan Feddo Mobers besteed, die feilloos binnen schoot, 1-1. De gasten, die het duidelijk niet eens waren met de toegekende strafschop leken opeens volledig van slag. Zo was FC Hoensbroek dicht bij de voorsprong, maar zag Glenn Biesmans zijn inzet door Gianni vd Bosch gekeerd worden en werd een treffer van  Robert Velraeds voor vermeend buitenspel afgekeurd. Toch was na ruim een kwartier in de 2e helft de 2-1 een feit. Glenn Biesmans verlengde prima met het hoofd, waarna Feddo Mobers met een prachtige lob de gasten-doelman kansloos liet. Een paar minuten later was Mobers dicht bij een onvervalste hattrick. Maar nu ging zijn inzet slechts voorlangs. Met nog 20 minuten op de klok was het Robert Velraeds, die het opeens op zijn heupen kreeg. Met een schot vanaf zo’n 25 meter liet hij de keeper van Heer verbouwereerd achter, 3-1. Een paar tellen later was Velraeds wederom succesvol. Ditmaal was de treffer van een nog mooiere kaliber. Eerst dolde hij enkele tegenstanders, om vervolgens de bal prachtig de kruising in te jagen, 4-1. Heer kwam de klap uiteindelijk niet meer te boven en keerde wederom zonder overwinning huiswaarts.

image00002

Winnende coach Roger André was natuurlijk enorm in zijn nopjes met de 4-1 overwinning:  In de 1e helft leek mijn ploeg niet echt bij de les. We kwamen tot tweemaal toe heel goed weg bij prima kansen voor Raymond Frijns. Hierna hebben wij het prima opgepakt en had Heer na de 1-1 nog maar weinig in te brengen en winnen we op basis van de 2e helft zeker verdiend. Als promovendus hebben wij met 9 uit 4 een droomstart.  Dit hadden wij niet verwacht.

Heer-trainer Eric Marees was na afloop niet te genieten: Als je onderaan bengelt zit het ook allemaal niet mee. Eerst verzuimen we na de 0-1 ruimer afstand te nemen. Vervolgens krijgen we wel heel erg gemakkelijk een strafschop tegen, waardoor FC Hoensbroek weer volledig in de wedstrijd komt. Hierna knakte er iets bij mijn ploeg en maakte FC Hoensbroek het karwei prima af.