SONY DSC

De Leeuw heeft zondag eenvoudig afgerekend met Kakertse Boys. Na een 0-2 ruststand zou de ploeg uit Landgraaf ook na rust nog tweemaal een doelpunt incasseren.

Clubtopscorer Jeffrey Geurts wist al binnen het kwartier te scoren. Na enig kap- en draaiwerk schoot de schaduwspits de bal in de lange hoek achter Kakert-doelman Nick Berendsen. Even later was het opnieuw Jeffrey Geurts die na een fraaie solo de score verdubbelde, tot groot ongenoegen van trainer Roger Peters, die zijn manschappen vooraf had gewaarschuwd voor dit gevaar. In aanvallend opzicht kon Kakertse Boys geen potten breken en werd het alleen gevaarlijk bij standaardsituaties. Zo was aanvoerder Abdel Bassim dichtbij de aansluitingstreffer, maar zijn inzet verdween over het doel.

Na rust wist Jack Geurts de wedstrijd te beslissen door van dichtbij de 0-3 aan te tekenen, waarna de gasten een tandje leken terug te schakelen. Kakertse Boys ging nog op zoek naar de aansluitingstreffer door centrale verdediger Roy Lubbersen als extra aanvaller te posteren, maar het mocht niet baten. Eenmaal werd de thuisploeg gevaarlijk, maar de leidsman kende ‘Kakert’ geen strafschop toe en leek hiermee zijn fout in de eerste helft goed te maken (een doorgebroken Geurts werd opzichtig neergehaald op de rand van het vijandelijk strafschopgebied, red). Het slotakkoord was voor Zico Bock die een grandioze blunder van doelman Berendsen als cadeautje uitpakte en hiermee de eindstand bepaalde op 0-4.