Na een moeizame start aan de competitie in Klasse 4B, met 2 punten uit 3 wedstrijden, heeft de ploeg van Mike Zwartjes deze zondag de eerste drie-punter binnen gehaald in de uitwedstrijd tegen mede-degradant WDZ uit Bocholtz.

In het begin van de wedstrijd zag het hier echter nog helemaal niet naar uit. Door fouten van RKHBS bij het opbouwen van achteruit, met name aan de rechterzijde, werd het de thuisploeg wel heel gemakkelijk gemaakt om gevaarlijk te worden. Al in de 2de minuut leek WDZ op voorsprong te komen, nadat de spits vrije doortocht kreeg richting het doel van RKHBS. In plaats van zelf te schieten legde hij echter af op een meegekomen ploegenoot, die zich blijkbaar in buitenspelpositie bevond waardoor de treffer werd afgekeurd. Het foutenfestival bij RKHBS ging verder en dus kreeg de thuisclub nog meer kansen. Toine Diederen bleek nu echter een onoverkomelijke sta-in-de-weg voor de spitsen van WDZ.

Pas na ongeveer 20 minuten kon RKHBS de eigen spitsen bereiken, en zo proberen iets terug te doen met kansjes voor Yarin Meessen en Brian Amkreutz.  RKHBS leek nu ook op voorsprong te komen. Rico van der Reijden combineerde fraai met Cyriel Palmen in de 16 meter, en legde breed op de inkomende Yarin Meessen. Deze had geen moeite de bal tot doelpunt te promoveren, maar de scheidsrechter nam het vlagsignaal van de grens over en keurde ook dit doelpunt af. RKHBS bleef dezelfde fouten maken waardoor WDZ gevaarlijk bleef, en uiteindelijk ook scoorde. Deze keer bleef de weer vrij voor Toine Diederen opduikende spits van WDZ koel en schoof de bal beheerst binnen: 1-0. Uit het niets kwam RKHBS op gelijke hoogte. Danny Stoeber kwam in balbezit links op het middenveld, en speelde de bal strak en laag richting het doel van WDZ. Yarin Meessen schatte deze bal op waarde, dook voor zijn tegenstander, en kon hierdoor vrij eenvoudig binnen tikken: 1-1. En ja hoor, even later werd weer balverlies geleden in de opbouw, waardoor RKHBS de kleedkamer op zocht met een ziedende trainer, die zag dat zijn ploeg niets leek te leren van gemaakte fouten.

Na een paar duidelijke woorden in de kleedkamer,  kwam RKHBS sterk uit de startblokken in de tweede helft. In de 5de minuut na rust pakte Hendrik Jan de Jonge in een fel duel op het middenveld de bal af van zijn  tegenstander, speelde een man uit en zette scherp voor op de inkomende Yarin Meessen. Deze prikte tussen verdediger en keeper perfect de bal tegen de touwen: 1-2. Een kwartier na rust was de wedstrijd beslist. Na balverlies zette RKHBS direct druk en heroverde het leer weer heel snel. Tom Romeijn kwam in balbezit en gaf een lange bal over links op Yarin. Deze was weer als eerste bij de bal en lobde het kunstleer over de verbouwereerde keeper van de thuisclub: 1-3 en een hattrick voor Yarin Meessen! WDZ ging nu vanzelfsprekend vol op de aanval spelen, maar de verdediging van RKHBS bleef overeind, en de ploeg van de Heerlerbaan kon op de counter gaan spelen. Doordat deze mogelijkheden echter niet meer zorgvuldig werden uitgespeeld, bleef WDZ hopen op een beter resultaat. Toine Diederen moest nog een aantal keren zijn klasse tonen op schoten vanuit de tweede lijn. Verder kwam de thuisploeg niet waardoor RKHBs de eerste driepunter van dit seizoen kon gaan vieren.