De natuur is prachtig, rondom sportpark D’r Brockgank in Rimburg. Pal naast de idyllisch gelegen visvijver, aan de voet van de tot in de verre omtrek zichtbare Watertoren, nabij het recreatiepark in het Duitse Ubach-Palenberg, langs de voortkabbelende Worm ligt het veld van voetbalclub Rimburg. De gevel  van het clubgebouw laat zien dat de club ouder is dan KVC Oranje. Rimburg is namelijk opgericht in 1908, dat is drie jaar eerder dan oranje-wit.

De grasmat blijkt er wat minder florissant bij te liggen dan de omgeving, waarin het heerlijk recreëren en vertoeven is, oogt. Kurkdroog en, bovenal, erg hobbelig. Het zal zijn invloed hebben op het vertoonde gedurende de volgende pakweg anderhalf uur.

Waar het veld dus droog en hard is, daar blijkt het water de thuisclub tot de lippen te zijn gestegen, of nog net niet dan. ,,Het wordt”, aldus een woordvoerder ,,steeds moeilijker om voldoende spelers te rekruteren uit de kleine dorpskern Rimburg. Voor ons is het een kwestie van overleven.” De mannen die aan de aftrap staan, nog slecht vier daarvan wonen in Rimburg zelf, zijn door trainer Hub America ingesteld om het KVC Oranje, bij aanvang van het duel trotse koploper, voetballend zo moeilijk mogelijk te maken. Dat lukt lange tijd behoorlijk. Wisten de bezoekers zich de afgelopen wedstrijden legio kansen te scheppen, nu wil dat vooralsnog niet echt vlotten.

Sterker nog, de eerste gelegenheid is voor de thuisclub. Taulant Balaj mag na ruim een kwartier vanaf de rand van zestien uithalen. Zijn schot dwingt KVC Oranje-doelman Lars van der Weide tot de eerste parade. Een kwartier later kopt Roy Grissen, na een voorzet van Joey Niesters vanaf links naast. Grissen zal vandaag trouwens, anders dan de regionale kranten ons een dag later willen doen geloven, niet scoren.

Op slag van rust is het dan toch raak. Joey Niesters mag net buiten het strafschopgebied, na een overtreding op Mitchel Flecken, een vrije trap nemen. Net als in het uitduel bij Havantia verdwijnt de bal linksonder tegen de netten. Doelman Frank Logister van Rimburg heeft het nakijken: 0-1.

In de tweede helft verandert er niet veel aan het spelbeeld. Een inzet van Bjorn van der Weide wordt door Rimburg-verdediger Sander Lutgens van de lijn gehaald, een kopbal van Ritchie Vienerius, na een voorzet van zijn jongere broertje Scot, gaat over. De spanning blijft daarom lang boven het duel hangen en moet veel, zo niet alles, vergoeden. Regelmatig komen er fietsers voorbij over het aanpalende fietspad dat Herzogenrath, via Eygelshoven en Rimburg, met Ubach-Palenberg verbindt. Een enkeling stopt en kijkt naar de acteurs op de groene mat. Lang duurt dat niet, de pedalen blijken meer te lonken dan de kunsten van de voetballers.

Maakt niet uit, althans voor KVC Oranje. Zeker niet als in de slotfase de beslissing valt. Mitchel Flecken ontdoet zich van zijn tegenstander, snelt solo richting thuisclubkeeper Frank Logister en laat deze met een bekeken schuiver kansloos: 0-2.

Het vertoonde voetbal was niet verheffend, de overwinning nochtans verdiend, zij het moeizaan verkregen. Daar is men het na afloop in beide kampen over eens. En bovenal, geredeneerd vanuit oranje-wit, er zijn weer drie punten bijgeschreven en de koppositie in 5B is met succes verdedigd.

Volgende week staat een topper op het programma. KVC Oranje gaat da op bezoek bij Eikenderveld, de nummer twee op de ranglijst.

 

 

Geef een reactie