VRIENDENLOTERIJ MAATSCHAPPELIJK PARTNER VAN DE WEDSTRIJD RODA JC KERKRADE – N.E.C.

 

Als Maatschappelijk Partner Eredivisie steunt de VriendenLoterij verschillende maatschappelijke projecten van clubs, zoals wijk- en schoolprogramma’s. De invulling van de maatschappelijke projecten verschilt per jaar.
Acht jaar geleden is het project ‘Scoren voor Gezondheid‘ gestart, dat zich richtte op schoolgaande jeugd. Recenter lanceerden de Eredivisie en de VriendenLoterij het initiatief ‘Old Stars en Walking Football‘: het wandelend voetballen voor 55-plussers vindt bij Roda JC elke woensdagochtend plaats.

Ook de ‘Maatschappelijk Speler Eredivisie‘ verkiezing is sinds 2011 een initiatief van de VriendenLoterij en Eredivisie. Nathan Rutjes won op 2 september j.l. deze eervolle vermelding en een cheque van €50.000 van de VriendenLoterij. De helft van deze prijs gebruikt Rutjes voor een nieuw project van stichting Roda JC Kerkrade Midden in de Maatschappij; ‘Roda JC Op Gezond Gewicht‘. Dit gezondheidsproject richt zich op het tegengaan van overgewicht en obesitas in Limburg. De andere €25.000 verdeelt Rutjes over het Jeugdsportfonds Limburg, de CliniClowns, ‘Make a Wish‘ en de afdeling Neonatologie van het Academisch Ziekenhuis in Maastricht.

Steun aan jeugdopleiding Roda JC Kerkrade
Fans van Roda JC steunen de Voetbalacademie (jeugdopleiding Roda JC) door mee te spelen met de loterij. De steun aan de jeugdopleiding zorgt ervoor dat kinderen naast hun voetbal opleiding ook goede scholing krijgen voor een zekere toekomst. Van elk gekocht lot gaat de helft naar de Voetbalacademie van Roda JC.
De meeste kinderen uit de jeugdopleiding worden geen profvoetballer. Die laatste stap is maar voor een enkeling weggelegd. En al die voetballers nemen hun opgedane kennis op sociaal en maatschappelijk gebied mee naar de amateur-club waar ze vervolgens terechtkomen.

De VriendenLoterij is inmiddels al meer dan elf jaar Maatschappelijk Partner van de Eredivisie.  Speel ook mee met de VriendenLoterij en steun de Roda JC Voetbalacademie.

www.rodajc.nl

Geef een reactie