Op zaterdag 1 oktober de Wilhelminaberg Trappenmarathon plaats. Het is de zwaarste marathon van Nederland, een uniek evenement. De start is aan de voet van de Wilhelminaberg. Het is beslist de moeite waard om een kijkje te komen nemen, ook als je zelf niet mee doet! Ook voor de overige bezoekers is er van alles te doen.

De Wilhelminaberg was in het verleden reeds decor van het NK berglopen en sprintwedstrijden naar de top. Maar een langere afstand ontbrak nog. Aangezien het werken in de mijnen fysiek erg zwaar is viel de keuze voor een sportieve “top” prestatie al snel op een heuse marathon.Om de relatie met de Wilhelminaberg verder te onderstrepen en het respect voor deze hardwerkende arbeiders duidelijk te maken door het fysieke proberen te evenaren aan met deze vergelijking een begin gemaakt worden;

De diepste schacht bedroeg maar liefst 823 m. De kortste afstand die wij aanbieden is 5 km. De 10 km afstand heeft 800 hoogtemeters.

Het parcours is uitgezet op de Wilhelminaberg, waar we starten op de Overstehofweg om via de stalen brug over de vijver richting de trap te lopen. Daar begint de 1e beklimming. Eenmaal boven lopen we via de cirkelende weg terug naar beneden. Een ronde is dan ook +/- 1100 meter.

Kijk voor meer informatie op de website van de Trappenmarathon:

http://trappenmarathon.nl/

 

Geef een reactie