In het kader van het Sociaal Programma Kerkrade-West (West wint aan ruimte) is op donderdagochtend 29 september het startsein gegeven voor het project ‘Kerkrade gaat voor KERNgezond Fris en Fruitig’. De aftrap werd gegeven door wethouder Jo Schlangen (Jeugdzorg, sport) en Maurice Graef (oud-profvoetballer van Roda JC Kerkrade en initiatiefnemer KERNgezond F&F). Kinderen van groep 6 van basisschool De Spoorzoeker en leerlingen van SO/SVO St. Jan Baptist kregen bezoek van topsporter Mike Schloesser, de oud- wereldkampioen handboogschieten. Na een goede warming-up gingen ze een heerlijk ontbijtje nuttigen. In de loop van dit schooljaar gaan de kinderen nog meer activiteiten beleven die in het teken staan van gezond bewegen, gezonde voeding en gezond gedrag.

Project
KERNgezond F&F zet zich in om kinderen en hun ouders bewust te maken van het belang van voldoende sporten en bewegen, gezonde voeding en normen en waarden. Plezier staat hierbij voorop. Topsporters uit de regio worden ingezet als voorbeeldfunctie voor de jeugd.

14500344_1115256545233095_1016902582977708587_o

West wint aan ruimte
In februari 2011 hebben de gemeente Kerkrade, woningcorporatie HEEMwonen, de Stadsregio Parkstad Limburg en de provincie Limburg een overeenkomst gesloten over de herontwikkeling van Kerkrade-West. Deze herontwikkeling bestaat uit een aantal deelprojecten zoals de herstructurering van de Heilust en de Bestaande Wijk van Morgen in Kaalheide. Tevens wordt in West een Sociaal Programma uitgerold met als speerpunten de doorontwikkeling van de inwoner als individu, de leefbaarheid in de wijk en het verbeteren van de sociale samenhang. Meer informatie is te vinden op www.westwint.nl

West wint aan ruimte is ook te volgen via www.westwint.nl
en via Facebook en Twitter

Gemeente Kerkrade, HEEMwonen, Stadsregio Parkstad Limburg en provincie Limburg hebben een visie op de toekomst van de wijk Kerkrade-West. Een wijk waar de leefbaarheid onder druk staat, mede veroorzaakt door krimp. Maar de krimp, oftewel de dalende inwoneraantallen, biedt juist kansen en maakt de uitvoering van de visie echt mogelijk. De samenwerkingspartners werken samen mét de inwoners van de wijk aan de ontwikkeling en toekomst van de wijk en die van haar inwoners. Met lef, daadkracht. In de toekomst hebben de inwoners van de wijk méér ruimte om te wonen, werken en spelen. Dit bevordert het plezier, sfeer en het vertrouwen. Maar de wijk wordt ook aantrekkelijk gemaakt voor mensen buiten de wijk door een uitbreiding van toeristische voorzieningen. “We laten hier zien hoe je problemen ombuigt naar kansen. En dat doen we gelukkig niet alleen; dat doen we samen.”

Het project ‘Kerkrade-West’ wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Limburg en de Stadsregio Parkstad Limburg.

Foto’s  Gemeente Kerkrade

Geef een reactie