Extra’s voor mensen met een krappe beurs

 

Meedoen in de samenleving is niet voor iedereen makkelijk en vanzelfsprekend. Gezinnen, jongeren, chronisch zieken en gehandicapten, alleenstaande ouders, ouderen of zzp-ers die rond moeten komen van een laag inkomen kunnen daarom gebruik maken van diverse landelijke regelingen. Daarnaast kent Landgraaf, net als alle andere gemeenten, ook nog eigen regelingen.

Aanvulling op uw inkomen

Veel mensen met een laag inkomen weten vaak niet waar ze recht op hebben. Bijvoorbeeld wanneer u als zzp-er hard werkt maar toch minder dan de bijstandsnorm verdient. Of wanneer uw salaris zo laag is dat u de schoolspullen voor uw kinderen niet kunt aanschaffen. Of u bent gepensioneerd en er blijft niets meer over om normaal van te kunnen leven, laat staan sparen voor een onverwachte uitgave zoals een kapotte wasmachine. Misschien heeft uw kind een internetverbinding nodig voor zijn opleiding en kunnen die onkosten er eigenlijk niet meer bij. Of u bent langdurig ziek en de ziektekosten groeien u boven het hoofd.

Komt één, of meerdere situaties, u bekend voor, bekijk dan op de website van ISD BOL bij ‘Meer direct regelen »’ wat de mogelijkheden zijn. Bellen kan ook: 045-5253747 of kom naar de balie ISD BOL in het Burgerhoes. Zo voorkomt u dat u in financiële problemen komt.

Misschien voor een ander?

We weten dat het wel eens moeilijk is om naar de extra’s te vragen. Soms komt dat door schaamte of wordt gedacht dat de problemen vanzelf wel oplossen. Het kan ook zijn dat sommige inwoners onze informatie niet goed kunnen vinden of niet lezen. Dat is erg jammer want de regelingen zijn er net voor diegenen die het hard nodig hebben. Kent u iemand die wel een steuntje in de rug kan gebruiken, wijs hem of haar dan op de mogelijkheid om financieel ondersteund te worden. Schamen of uitstellen is nergens voor nodig, we helpen iedereen graag verder.

www.landgraaf.nl

Geef een reactie