Eikenderveld tegen KVC Oranje was op het papier een topper, weliswaar op bescheiden niveau, omdat het immers de vijfde klasse B betreft. Maar toch, de nummers één en twee stonden tegenover elkaar en dan is het predicaat topper gerechtvaardigd. Het werd ook een topduel met alle ingrediënten die daarbij horen: een regen aan doelpunten (9), veel strijd, balkunstenaars die een fenomenale techniek ten toon spreidden, kortom alles wat voetbal leuk maakt om naar te kijken viel te zien. Alleen jammer dat er nog geen 50 toeschouwers de moeite hadden genomen om naar het fraai gelegen complex van Eikenderveld te komen. Aan het einde van de spectaculaire vertoning trok de thuisclub aan het langste eind en nam daardoor de koppositie over van de ploeg uit de Kerkraadse wijk Bleijerheide.

Eikenderveld beschikt over een elftal met een aantal balvirtuozen. Namens als Mohammed Elberkani, Rachid Ofrany en Nanfal Hamdaoui vormen een greep uit een verzameling namen van voetballers die elke volger van het amateurvoetbal alles zeggen. Bij KVC Oranje waren die kwaliteiten genoegzaam bekend en de ploeg van Rene Kupper was daarop ingesteld. Sterker nog, na ruim een kwartier stond KVC Oranje zelfs met 2-0 voor. Eerste rondde Mitchel Flecken na een diepe bal met een fraaie lob over thuisclubgoalie Mourad Benyahia af: 0-1. Even later bereikte Michael Muys ploeggenoot Brian Bovens met een niet alledaagse cross over de hele. Bovens wilde vanaf rechts waarschijnlijk voorzetten, maar het werd een onwaarschijnlijk mooie lob in de verre hoek: 0-2.

Eikendereveld zette aan, maar in eerste instantie strandden alle acties in schoonheid dan wel op de alerte verdediging van oranje-wit. Totdat Mohamed Chayoua na een hoekschop vanaf rechts tegen de vlakte ging, als gevolg van een duw volgens veel omstanders en scheidsrechter Jaminon. De daaropvolgende pingel werd benut door Taoufk Chadli: 1-2. Die treffer gaf Eikenderveld weer wat extra’s. De logische 2-2 bleef dan ook niet lang uit en kwam na volkomen onnodig balverlies van KVC Oranje op het middenveld van de voet van Mohammed Elberkani.

Even later dacht KVC Oranje recht op een strafschop te hebben. De scheids zag dat echter anders, met als gevolg protesterende spelers van de bezoekers. Dat wederom leidde tot een drietal gele kaarten voor KVC Oranje, waarvan twee voor Ritchie Vienerius. Vanaf dat moment moesten de bezoekers dus met zijn tienen verder. Onbegonnen werk, zo werd alom gedacht. Toch scheelde het niet veel of men was op slag van rust opnieuw op voorsprong gekomen. Een omhaal van Bjorn van der Weide eindigde evenwel tegen op de lat.

Kort na de hervatting werd het 3-2. Abdellah Chamlali verscheen op links oog in oog met KVC-keeper Lars van der Weide en liet deze met een droge schuiver in de lange hoek kansloos. In het vervolg regen de kansen voor de thuisclub zich aaneen. Het leidde tot nog drie treffers van de blauw-witten. Tussendoor zorgde Mitchel Flecken met een fraaie pegel vanaf de rand van de zestien voor de 5-3. KVC Oranje bleef, dat siert de ploeg, vechten voor een beter resultaat stond in feite, zeker met zijn tienen, voor een onmogelijke opgave.

Komende zondag staat een Kerkraadse derby geprogrammeerd. KVC Oranje ontvangt dan SVA.

Foto Lucho Carreno

Klik hier voor de volledige reportage   http://luchocarreno.nl/2016/10/03/02-10-2016-5e-kl-b-sv-eikenderveld-kvc-oranje/

 

 

Geef een reactie