Rksv Sylvia doet goede zaken , wint van Weltania !

Vandaag werd op D’r Berg de wedstrijd gespeeld tussen Sylvia en Weltania. Beide ploegen lieten vanaf het begin van de wedstrijd zien, met niet minder genoegen te willen nemen dan met een overwinning. Sylvia kwam in eerste instantie het best uit de startblokken. Al na een kleine minuut was het Leroy van Delft die oog in oog kwam te staan met de keeper van Weltania. Hij lobte de bal over de keeper en leek de score te openen. Zijn inzet werd echter ternauwernood van de doellijn gehaald en weggewerkt. Slechts enkele minuten later was het echter Weltania dat de voorsprong nam. Een scherpe voorzet vanaf de rechterkant, werd onverwacht nog aangetikt door de spits van Weltania en liet daarmee de 0-1 aantekenen. Hierna was het vooral Weltania dat aandrong en Sylvia naar achteren drukte. Dit overwicht leidde echter niet tot grote kansen.

Halverwege de eerste helft begon Sylvia weer langzaam terug te komen in de wedstrijd, waarna een evenwichtige fase ontstond. Er was echter een hoekschop van Leon Logister voor nodig om de gelijkmaker op het scorebord te zetten; centrale verdediger Brian Nabben kopte al vallend 1-1 binnen. Een terechte ruststand.

In de tweede helft was het weer Weltania dat de eerste fase wat beter uit het kleedlokaal kwam. Gaandeweg leek bij de ploeg van Jordy Jeukens toch het besef te ontstaan dat er een tandje bijgeschakeld diende te worden. Na een snelle aanval was het uiteindelijk Leon Logister die de vrijstaande Leroy van Delft vond, die op zijn beurt de bal in de verre hoek schoof en voor de voorsprong van Sylvia tekende. Wat volgde was een spannend restant van de wedstrijd. Weltania gaf zich allesbehalve gewonnen en bleef aandringen op de gelijkmaker. Dat aandringen werd uiteindelijk beloond. Hoewel voor vrijwel iedereen duidelijk leek dat er (zelfs tweemaal in deze aanval?) vanuit buitenspelpositie werd gescoord, besliste de scheidsrechter anders en kende de 2-2 toe. Het kostte Sylvia een paar minuten om deze tegenslag te verwerken. Met een behoorlijk tempo door twee ploegen die in het laatste kwartier nog volledig voor de overwinning gingen, golfde het spel op en neer. Zowel Sander Rutjens als Falton Tijssen waren er – onbedoeld – nog dichtbij, nadat van beiden een voorzet op de lat belandde, om de winnende treffer te maken. Het beslissende doelpunt viel uiteindelijk uit een prima aanval die werd opgezet door Dennis Simonis, die na een combinatie met Rick Schmitz, spits Rick Borjans wist te vinden, waarna de laatste goed wegdraaide bij zijn directe tegenstander en de 3-2 binnenschoot!

In de slotfase werd alles in het werk gezet om de overwinning binnen te slepen, en was het Sander Rutjens die met een volley de 4-2 nog op zijn schoen leek te hebben, maar zijn schot werd met een prima reflex geblokkeerd door de Weltania-keeper. Niet veel later floot de scheidsrechter voor het einde, en daarmee voor een al met al verdiende overwinning van Sylvia, dat met deze overwinning naar de 4e plaats op de ranglijst klimt. Volgende week wacht een uitwedstrijd tegen nummer 2 Rood Groen LVC.