De WOZ-waarde van woningen wordt vanaf 1 oktober 2016 openbaar. Vanaf dat moment kan ieder de WOZ-waarde van woningen opvragen. In 2015 heeft er een wetswijziging op de wet WOZ plaatsgevonden die bepaalt dat de WOZ-waarde van woningen per 1 oktober 2016 openbaar moeten worden. Op deze wijze is er meer transparantie voor de burgers. De woz-waarde kan worden opgevraagd via www.woz-waardeloket.nl. Dit loket is een centrale landelijke voorziening, wat betekent dat iedereen de WOZ-waarde van woningen door het hele land kan opvragen. Bij de start op 1 oktober zijn alleen de WOZ-waarden zichtbaar van de gemeenten die op dat moment zijn aangesloten op LV WOZ. Omdat onze gemeente nog niet is aangesloten op deze landelijke voorziening kunt u de WOZ-waarde opvragen via www.wozview.nl. De verwachting is dat de gemeente voorjaar 2017 aangesloten zal zijn bij de landelijke voorziening. Meer informatie kunt u vinden via www.bsgw.nl  onder nieuws.

 

 

Geef een reactie