Door de overwinning van afgelopen week, in de uitwedstrijd tegen WDZ, lijkt het vertrouwen bij de mannen van Mike Zwartjes weer enigzins teruggekeerd, en wordt er weer naar het bovenste gedeelte van de ranglijst gekeken. Om daar echter weer een rol van betekenis te kunnen spelen moet er een aantal keer gewonnen worden, te beginnen deze middag in de thuiswedstrijd tegen Zwart Wit ´19 uit Eys.

De ploegen waren het eerste half uur redelijk aan elkaar gewaagd, in een wedstrijd met weinig echte kansen. De gasten hadden een licht veldoverwicht, maar grote kansen kwamen hier niet uit voort. Beide ploegen grossierden in slordig balverlies in een zwakke eerste helft. In de laatste 5 minuten was er plotseling spektakel, eerst aan de kant van RKHBS. Cyriel Palmen passte fraai op Rens Hahnraths die naar de rechterzijde was uitgeweken. Rens kapte zijn directe tegenstander uit en legde de bal scherp voor het doel waar Yarin Meessen maar net voorlangs kopte. Twee minuten later kwam Zwart Wit over rechts, met een hoge bal richting centrum. Hendrik Jan de Jonge toucheerde de bal met zijn hoofd waardoor de inkomende centrale verdediger Tom Romeijn gezien was en Jan Willem Nass vrij op RKHBS doelman Toine Diederen kon afgaan. De deze middag uitstekend spelende Nass, probeerde de bal langs de doelman te spelen maar deze pareerde met zijn rechtervoet. Hierna gingen beide ploegen de rust in na een teleurstellende eerste helft en een terechte 0-0 stand.

De tweede helft werd een stuk aantrekkelijker. Over links werd RKHBS gevaarlijk via Thymo Griesenbrock die een aanval opzette met Hendrik Jan de Jonge, de bal terug kreeg en daarna op Yarin Meessen speelde. Deze kapte zijn man uit en legde terug op de meegekomen Thymo die met links op doel schoot. De keeper bleef echter vrij eenvoudig overeind. In de directe counter werd de vanaf links opererende Nass aangespeeld die zijn directe tegenstander Cyriel Palmen voorbij ging, en daarna voorlangs schoot. In de 18de minuut na rust vond RKHBS het net. Tomyen van Lierop speelde over rechts diep op Yarin Meessen. Deze nam de bal fraai aan, en omspeelde zijn directe tegenstander op de achterlijn. Daarna legde hij de bal terug op de meegekomen Cyriel Palmen die strak en droog binnen schoot in de korte hoek: 1-0. Zwart Wit ging drukken, en RKHBS werd terug gedrongen op eigen helft. De gasten kwamen nu met name via de rechterzijde een paar keer gevaarlijk door, maar zij misten de rafinesse om het ook daadwerkelijk af te maken. In de 30ste minuut counterde RKHBS gevaarlijk via Yarin Meessen. Hij gaf een perfecte steekpass op de over links komende Rens Hanhraths, die daardoor vrij voor de doelman van de gasten op dook. Zijn inzet miste echter voldoende kracht waardoor de doelman met de voet redding kon brengen. Zwart Wit bleef aandringen en was nu duidelijk de bovenliggende partij, maar het middenveld van RKHBS bleef overeind, en voorin bleef RKHBS levensgevaarlijk in de omschakeling. Even nadat Yosha Meessen in de ploeg was gekomen voor Rens Hahnraths, gaf Tomyen van Lierop de bal weer lang op Yarin Meessen. Deze verschalkte beide centrale verdedigers en ook voor de doelman maakte hij geen fout en schoof de bal in de lange hoek: 2-0. Zwart Wit bleef aandringen, maar kon geen echte kansen meer uitspelen waardoor de tweede overwinning van RKHBS dit seizoen een feit was. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Haanrade op het programma.