UOW ’02- Sporting Heerlen ‘ wedstrijd eindigde zoals deze ook begon met 0-0 ‘.

De wedstrijd eindigde zoals deze ook begon met 0-0. Is hiermee alles gezegd over dit duel? Bijna wel.

De beginfase was voor UOW ’02 waarbij de grootste kans door aanvaller Dustin Krijnen niet werd benut. Langzaamaan kreeg Sporting Heerlen meer grip op het duel zonder dat het meteen resulteerde in kansen. De gasten zaten er fel op en schuwden het duel niet. Na een dik half uur kreeg UOW’02 speler Ronald Geuskens een vrije kopkans, na een goede voorzet vanaf links, maar zijn geplaatste kopbal ging langs de verkeerde kant van de paal. Tot aan de rust veranderde het spelbeeld niet en creëerde beide ploegen geen (grote) kansen meer.

Na rust ging UOW ’02 feller op jacht naar de openingstreffer. Dit leverde goede, snelle, aanvallen op maar bij de afwerking ging het dan steeds net mis. Veelal werd de laatste pass onderschept door Sporting Heerlen spelers of werden de schoten geblokt. Twintig minuten voor het einde stuiterde, in een scrimage, een van richting verandert UOW ’02 schot voorlangs. In de laatste 10 minuten van het duel kreeg UOW ’02 nog enkele kansen om op voorsprong te komen maar een strakke lage voorzet van links werd door 2 man gemist en een kopbal en rollertje van Ronald Geuskens misten het Sporting Heerlen doel. In de laatste minuten kreeg Sporting Heerlen, in de stromende regen, nog een kans op de overwinning maar ook zij wisten het net niet te vinden. Beide teams hebben 1 punt gewonnen maar spelers, staf en supporters van UOW ’02 zullen van mening zijn dat er 2 punten zijn verloren.