Op maandag 3 oktober heeft gedeputeerde Geurts op Het Kwadrant in Weert de aftrap van de Schoolbattle van de Fietsmodus-app verricht. In deze schoolbattle strijden middelbare scholieren door ‘smartphonevrij’ te fietsen in de Fietsmodus-app, naast individuele prijzen, voor een XXL 538 schoolfeest. Jaarlijks gebeuren er veel ongevallen met jonge fietsers door mobiel telefoongebruik in het verkeer. Veel jongeren lezen en schrijven berichten tijdens het fietsen. Ook kijken ze vaak filmpjes op de fiets. Het is daarom niet zo vreemd dat smartphonegebruik een rol speelt bij één op de vijf fietsongelukken waar een jongere bij betrokken is”“ aldus gedeputeerde Geurts en tevens voorzitter ROVL.
lees meer:
http://www.limburg.nl/…/O…/Schoolbattle_Fietsmodus_van_start

Foto Provincie limburg

 

Geef een reactie