Vorig seizoen wist Schinveld/Arx ICT in de onderlinge confrontaties met naaste buur De Leeuw vier punten te pakken en dat hadden er net zo goed zes kunnen zijn. Zondagmiddag was al vanaf minuut één duidelijk dat er voor Schinveld niks te halen viel.

Mede door een gehavende selectie (maar liefst zes basisspelers ontbraken wegens blessureleed, werk en vakantie) liepen de gasten vanaf het eerste fluitsignaal achter de feiten aan. Het was Mathijs Peters die op links ontsnapte aan zijn tegenstander en koel bleef in de afronding: 1-0. Toen een minuut later Peters opnieuw zijn man passeerde, wist hij aanvalsleider Zico Bock te bereiken, die bij de eerste paal de 2-0 binnen schoof. De Leeuw leek door de twee snelle treffers uit te lopen naar een monsterscore, maar het was Schinveld dat na geklungel achterin de aansluitingstreffer maakte. Jacky Hilvers krulde de bal op fraaie wijze in de lange hoek en liet doelman Nick Frolichs kansloos. Toch zou De Leeuw opnieuw de marge vergroten naar twee. Jeffrey Geurts werd in het vijandelijk strafschopgebied gevloerd door aanvoerder Glenn Peeters met een strafschop tot gevolg. Zico Bock bleef uiterst kalm en maakte zijn tweede van de middag: 3-1. Deze marge zou de thuisploeg niet lang behouden, want na een lange pass van achteruit werd Tom Hendrix, clubtopscorer van de gasten, op maat bediend: 3-2. Vlak voor rust zou ook Jeffrey Geurts nog zijn doelpuntje mee pikken door een vrije trap prima over de muur te krullen. Doelman Sten Jamar had het nakijken.

Na rust nam de koploper het initiatief opnieuw in handen, wat resulteerde in een grote kopkans voor Bock en opnieuw een treffer van Jeffrey Geurts, al kreeg hij daarbij wat hulp van de jonge Schinveld-verdediger Bob Peters die de bal van richting veranderde en zijn eigen doelman verschalkte. Hierna ging het hard en was het voor Schinveld een kwestie van de schade beperken. Toch kon men niet voorkomen dat Geurts nog tweemaal doel zou treffen en hiermee de score zou uitbreiden naar 7-2. In de counter werd de uitploeg nog tweemaal gevaarlijk, maar Danny Habel had pech in de afronding en zag zijn inzet op de paal belanden. Uiteindelijk zou Mathijs Peters uit een hoekschop de eindstand bepalen op 8-2. Hiermee zet de ploeg van trainer Rob Pierik zijn zegereeks voort en blijft het ongeslagen in de Vierde Klasse B. In Schinveld daarentegen blijft men wachten op de eerste overwinning van het seizoen.

Foto Jan Lammers

Geef een reactie