Word jij onze nieuwe jeugdbestuurder waterschap? (m/v)

 

 

Voor het nieuwe Waterschap Limburg zijn wij op zoek naar een enthousiaste jeugdbestuurder met lef! De Nederlandse waterschappen willen jongeren meer betrekken bij hun werk. Daarom hebben ze sinds een aantal jaar een landelijk jeugdwaterschapsbestuur dat meedenkt over water, waterbeheer en waterschappen. Waterschap Limburg is het nieuwe waterschap, dat per 1 januari 2017 ontstaat na een fusie van Waterschap Peel en Maasvallei en Waterschap Roer en Overmaas.

Het jeugdwaterschap is een gemotiveerde en enthousiaste groep jongeren tussen de 14 en 17 jaar die de verschillende waterschappen vertegenwoordigt. Het jeugdwaterschap wil ervoor zorgen dat jongeren meer betrokken worden bij waterbeheer in eigen land. De jeugdbestuurder wordt betrokken bij activiteiten die het waterschap organiseert voor jongeren en geeft het waterschap advies over het bereiken en betrekken van jongeren bij de werkzaamheden van het waterschap. Kijk eens op www.jeugdwaterschap.nl

Wat ga je doen?

In de functie als jeugdbestuurder ben je jongerenambassadeur en van Waterschap Limburg. Je wordt betrokken bij activiteiten die het waterschap organiseert en je denkt mee over het bereiken en betrekken van jongeren bij de werkzaamheden van het waterschap. Ook heb je ongeveer acht keer per jaar een bijeenkomst met het landelijke jeugdbestuur. Je gaat soms in gesprek met leden van de Tweede Kamer maar er is ook tijd voor sportieve (water)activiteiten én gezelligheid! Met je school worden afspraken gemaakt wanneer er een bijeenkomst onder schooltijd valt.

Wat moet je kunnen?

Je bent enthousiast en hebt lef! Je hebt doorzettingsvermogen en bent maatschappelijk geïnteresseerd. Je bent 14 tot 17 jaar oud en je wil minimaal voor één jaar lang voor het jeugdwaterschap inzetten.

Wat krijg je ervoor?

Je doet waardevolle leer- en bestuurservaring op, je breidt je sociale vaardigheden uit en je krijgt een uitgebreid netwerk door het hele land. Je ontvangt een onkosten- en reiskostenvergoeding.

Aanmelden?

Wil jij je kennis en je netwerk verbreden, alvast bestuurservaring opdoen en een gezellige en leerzame tijd hebben? Stuur dan voor 16 oktober een e-mail met je motivatie naarcommunicatie@wpm.nl of communicatie@overmaas.nl Zowel jongens als meisjes kunnen reageren en wie weet, nodigen we jou uit voor een kennismakingsgesprek

 

Geef een reactie