Insectenhotels voor Volkstuinen In den Lemmender Brunssum

 

Tijdens de goed bezochte Open dag van Stichting Volkstuinen In den Lemmender op zondag 2 oktober, heeft gedeputeerde Eric Geurts een nieuwe fruitboomgaard geopend. Ter gelegenheid daarvan schonk hij de stichting zes insectenhotels. De fruitboomgaard maakt samen met een gemeenschappelijke moestuin voor de buurt deel uit van de uitbreiding van het volkstuinencomplex. De uitbreiding kwam tot stand in samenwerking met het project Buitenring Parkstad Limburg.

“In het ontwerp van de Buitenring is het gebied waarin het Volkstuinencomplex ligt gespaard. Door voor een bepaald soort op- en afrit te kiezen, konden we het volledige complex behouden. En dat was van groot belang voor de tuinders, maar ook voor de buurt”, licht gedeputeerde Eric Geurts toe. Lees meer: http://www.limburg.nl/Actueel/Nieuws_en_persberichten/2016/Oktober_2016/Insectenhotels_voor_Volkstu

Foto Limburg.nl

Geef een reactie