Hoofdmenu

NATHAN RUTJES VERRAST GOEDE DOELEN MET CHEQUE

 

Op donderdag 6 oktober heeft de Maatschappelijk Speler van de Eredivisie 2016, Nathan Rutjes, cheques uitgereikt aan vier goede doelen.
Dit was te danken aan de prijs die Nathan won op 2 september jongstleden, tijdens het Voetballer van het Jaar Gala 2016. Rutjes won een cheque van €50.000 euro, voor zijn inzet op maatschappelijk gebied. De helft van dit bedrag gaat naar een nieuw maatschappelijk project van stichting Roda JC Kerkrade Midden in de Maatschappij, Roda JC Op Gezond Gewicht. De andere helft van het geld mocht Rutjes besteden aan enkele goede doelen.

Samen met de VriendenLoterij en een cameraploeg ging Rutjes donderdagmiddag op pad. Het ‘chequefestival‘ startte vroeg in de middag in het Parkstad Limburg Stadion. Vrijwilligers van Make-A-Wish Nederland namen, samen met ‘ex-wenskind‘ Job, een schitterende cheque in ontvangst van €5000 euro. Met dit geld kan de stichting Make-A- Wish Nederland kinderen, die ernstig ziek zijn, een onvergetelijke dag aanbieden.

Daarna vervolgde de reis zich naar het Zuyderland Ziekenhuis in Heerlen. Op de kinderafdeling van het ziekenhuis, waren de CliniClowns aan het werk om een glimlach op het gezicht van de kinderen te toveren. De clowns konden hun ogen niet geloven toen Nathan Rutjes met een grote cheque voor hen stond: hij overhandigde een cheque van €5000,- aan de CliniClowns. Nadat Rutjes aan enkele kinderen het nieuwe Roda JC-kinderboek overhandigde en signeerde, werd de tocht vervolgd naar het Maastricht UMC+.
In het Maastrichtse ziekenhuis bezocht Rutjes de afdeling Neonatologie, voor vroeggeboren kinderen. Rutjes heeft een speciale band met de afdeling en haar verpleegkundigen, aangezien het zoontje van de voetballer vier jaar geleden ook te vroeg geboren werd. De sociale voetballer heeft altijd gezegd dat zodra hij iets terug kon doen voor de afdeling, hij dit zou doen. Dankzij de VriendenLoterij kreeg hij de kans om een geldbedrag te doneren aan de afdeling. Dit deed hij dan ook: Rutjes gaf een cheque van €10.000 euro aan de verpleegkundige die zijn gezin door een zware tijd heeft geloodst. Dit was, heel begrijpelijk, een emotioneel moment voor beiden.
Als laatste goede doel stond het Jeugdsportfonds Limburg op het programma. Rutjes was van harte welkom bij Kinderdagpaleis Eigenwijs (Sport BSO) in Landgraaf. De kinderen waren al een tijdje aan het wachten op de nummer 6 van Roda JC. Toen de speler arriveerde in Landgraaf, werd hij meteen de sporthal ingetrokken door deze kinderen. Even later overhandigde Rutjes aan bestuurder Henk van Hoof een mooie cheque van €5000 euro.
Het was een mooie, onvergetelijke middag waarbij Rutjes een aantal goede doelen ontzettend blij heeft mogen maken. Roda JC bedankt de Eredivisie en de Vriendenloterij voor deze prachtige donatie!
Foto RodaJC