Zondag 9 oktober Heerlen-Zuid Dag van de Duurzaamheid

 

 

De dag van de duurzaamheid, zondag 9 oktober, is de kans om hierachter te komen.

De wijkverenigingen van Heerlerbaan en Douve Weien-Caumerveld organiseren op zondag 9 oktober voor de tweede keer een “Dag van de Duurzaamheid” voor heel Parkstad Limburg. Samen met de organisaties: De Seizoenen, Hoeve Corisberg, Parksjtad Transitie, Buurkracht, gemeente Heerlen en Benzenraderhof is een leuk en informatief programma opgezet voor jong en oud.

Centrale plek voor alle activiteiten is Hoeve Corisberg en het programma begint om 11:00 uur en eindigt om 16:00 uur. De Wethouder zal om 12.00 uur de officiële opening verrichten.

Een greep uit de activiteiten op deze dag: laat je kapotte spullen kosteloos repareren door het “Repair Café”, leer alles over elektrische auto’s en fietsen, maak zelf kaas of maak in enkele uren zelf een energiezuinige oven. U kunt ook deelnemen aan de workshop bodemenergie en daarna meefietsen (eigen fiets) langs woningen waar dit in de praktijk wordt gebracht. De fietstocht gaat ook langs de sporthal van Bekkerveld ‘ A gene Beck ‘ alwaar uitleg wordt gegeven over het mijnwatersysteem.

Ook voor kinderen is er veel te beleven op de dag van de duurzaamheid, zoals het uitpluizen van braakballen, het vangen van waterbeestjes en nog veel meer. Kinderen van groep 8 van de basisscholen in Heerlen-Zuid krijgen op school een werkblad met vragen over duurzaamheid. Op 9 oktober worden de prijswinnaars bekend gemaakt. De winnaars krijgen een leuke verrassing.

Zie voor programma;  http://www.heelebaan.nl/

Foto Lucho Carreno

 

Geef een reactie