Hoofdmenu

Heerlense derby Bekkerveld JO19 – Groene Ster JO19

Zaterdag 8 oktober stond de Heerlense derby Bekkerveld JO19 – Groene Ster JO19 op het programma en daarmee ook een heuse topper in de hoofdklasse J. Na het onnodige verlies van vorige week in Herten, was Bekkerveld naar de 3e plek op de ranglijst afgezakt en klom Groene Ster hierdoor naar de 2e plaats. In de aanloop van de competitie speelden beide teams reeds tegen elkaar in de KNVB beker. Deze wedstrijd werd door Bekkerveld met 2-1 gewonnen door doelpunten van Aron Fredrix (1-1) en Mel Angerer (2-1).

Vanaf het beginsignaal was Bekkerveld de betere ploeg en speelde het team gedisciplineerd. De posities bleven goed bezet en men probeerde van achteruit zorgvuldig de aanval te zoeken. Nadat zich enkele kleine kansen voor Bekkerveld hadden aangediend, werd de score in de 27′ minuut geopend. Luca Fredrix bediende vanaf rechts Mel Angerer, die vervolgens de bal met een lange stift over de keeper van Groene Ster in de uiterste hoek van het doel lobte en daarmee de 1-0 voor Bekkerveld liet aantekenen.

Vijf minuten later bracht Dennis Petit met een hoge voorzet de bal voor het doel van Groene Ster en scoorde Luca Fredrix met een strakke kopbal de 2-0 voor Bekkerveld. Met deze stand gingen beide teams de rust in.

image00057

Nadat in de pauze gewaarschuwd werd voor een snelle tegentreffer van Groene Ster, bleek deze waarschuwing al snel overbodig. In de 48′ minuut bracht Reinier Derks met een diepe bal Mel Angerer vrij voor de keeper en deze stifte de bal wederom in het doel waardoor de stand 3-0 werd. Groene Ster probeerde wat terug te doen maar het goede positiespel en het vroegtijdig storen van Bekkerveld verhinderde dat Groene Ster echt gevaarlijk kon worden.

Bekkerveld wilde meer en kreeg dat ook. In de 60′ minuut bediende Rowan Vanwersch Mel Angerer die vervolgens de keeper van Groene Ster geen schijn van kans liet en met zijn derde doelpunt de stand op 4-0 bracht.

Martijn van der Pohl kwam in de 63′ minuut in het veld voor Ted Lempers en vijf minuten later scoorde Marouan Bouta met een solo actie de 5-0 voor Bekkerveld.

In de 75′ minuut lukte het Groene Ster om een tegentreffer te scoren maar was de wedstrijd reeds beslist.

Bekkerveld wisselde nog twee keer waarbij Camiel Simonis (JO19-2) in het veld kwam voor  Luca Fredrix (76′ min) en Daan Winthagen voor Rowan Vanwersch (85′ min). 

Door deze fraaie en zeker verdiende overwinning staat Bekkerveld weer op de tweede plaats en wacht volgende week de uitwedstrijd tegen koploper SC Susteren.

Foto’s Lucho Carreno

Klik hier voor de volledige reportage http://luchocarreno.nl/2016/10/08/08-10-2016-bekkerveld-a1-groene-ster-a1/