FC Hoensbroek 1 – De Ster 1: 4-1(2-0)

Scoreverloop: 4e min. 1-0 Remco Theunissen, 39e min. 2-0 Robert Wijnen, 71e min. 3-0 Randy Quaedackers , 86e min. 3-1 Ricardo Lucassen(pen.) en 90+4e min. 4-1 Feddo Mobers.

Promovendus FC Hoensbroek blijft opvallend goed presteren in de 2e klasse G. Titelkandidaat De Ster werd op en 4-1 nederlaag getrakteerd.

FC Hoensbroek kwam sterk uit de startblokken. Al na 4 minuten spelen stond de 1-0 voorsprong op het scorebord. Het was Remco Theunissen, die met een bekeken schuiver zijn ploeg aan de leiding bracht. Niet veel later was het Robert Wijnen, die zijn schot maar net voorlangs zag gaan. Ook Jochen Hahnraths was namens Hoensbroek dicht bij de 2-0. Maar tot tweemaal toe was het doelman Geoffrey Jacobs, die prima redding bracht. Halverwege de 1e helft kropen de gasten iets meer uit hun schulp. Een prima actie van Guillermo Kroon ging maar rakelings voorbij het FC Hoensbroek-doel. Op slag van rust was het wel de thuisploeg van Roger André, die de 2-0 op de teller zette. Een prima steekbal van Remco Theunissen, werd door Roel Heffels volledig verkeerd beoordeeld, waarna Robert Wijnen onberispelijk binnenschoot.

De Ster trainer Ronny Czornyi was in de pauze absoluut niet tevreden over het optreden van zijn ploeg. Dit liet hij zijn ploeg in de kleedkamer verbaal ook duidelijk blijken. De spelers leken de scheldkanonnade ter oren genomen te hebben. Want het was Hassan Benabdelouahad, die tot tweemaal toe dicht bij de aansluitingstreffer was. Maar beide keren redde doelman Kay van Eijk van Hoensbroek fraai. Het bleek slechts een kleine opleving van de ploeg uit Stein. FC Hoensbroek trok al snel weer het initiatief naar zich toe. Zo vond Robert Velraeds doelman Jacobs op zijn weg en zag Glenn Biesmans zijn geplaatste vrije trap maar net naast gaan. Met nog ruim een kwartier op de klok was het dus niet verwonderlijk, dat FC Hoensbroek wederom tot scoren kwam. Een prachtig opgezette aanval via Robert Velraeds en Glenn Biesmans bracht de bal uiteindelijk bij Randy Quaedackers, die koeltjes binnenschoof, 3-0. Hierna waren het de gasten, die het toch nog probeerden. Zo zag Kroon zijn inzet tegen de paal belanden en werd een vrije trap van Guido Rutten door Hoensbroek-goalie van Eijk onschadelijk gemaakt. FC Hoensbroek had in die fase de wedstrijd al lang en breed op slot kunnen gooien. Maar diverse prima tegenaanvallen werden slordig uitgespeeld, waardoor slechts de 3-0 op het scorebord bleef staan. Vlak voor tijd viel er voor De Ster toch nog een doelpunt te noteren. Vanaf de stip was het Ricardo Lucassen, die voor de 3-1 zorgde. De Ster leek er opeens toch nog in te geloven en ging opportunistisch op zoek naar de 3-2. In blessuretijd was de gastenploeg nog dicht bij een treffer. Maar inzetten van zowel Di Lernia, als invaller Haberland zeilden slechts over het Hoensbroek-doel heen. Ver in blessuretijd was het zelfs nog FC Hoensbroek, dat via Feddo Mobers de eindstand op 4-1 bepaalde.

De Ster-trainer Ronny Czornyi kookte na de wedstrijd nog steeds van woede. Op de overwinning van FC Hoensbroek valt absoluut niks af te dingen. Zij waren heer en meester. Maar ik kijk naar mijn eigen ploeg. Wat wij vandaag op de mat legden was ver onder de maat. Willen wij mee gaan doen om de prijzen, zullen wij zeker uit een ander vaatje moet gaan tappen.

roger-andre

Roger André was wederom trots op zijn ploeg. Ongelooflijk, zo’n start hadden wij nooit verwacht. Als promovendus bekijken wij het op dit moment van wedstrijd tot wedstrijd. Wij genieten van elk moment. Handhaven is nog steeds ons voornaamste doel, maar dit smaakt natuurlijk naar meer. Komende zondag wacht ons in Rothem hekkensluiter RVU. Een stugge tegenstander, die zeker niet onderschat mag worden. De ploeg heeft weliswaar pas 1 punt, maar verliest veelal maar nipt. We zullen op onze hoede moeten zijn.

Foto: Lucho Carreno

Klik hier voor de volledige reportage http://luchocarreno.nl/2016/10/10/09-10-2016-2e-kl-g-fc-hoensbroek-de-ster/

Geef een reactie