Heerlen is vanmiddag tijdens het Nationaal Congres Evenementen in Utrecht uitgeroepen tot evenementenstad 2016! In de categorie tot 100.000 inwoners wist Heerlen de 3 andere genomineerde steden (Vlissingen, Dronten, Aa en Hunze) achter zich te laten.

Volgens de vakjury is Heerlen een evenementenstad “die durft te kiezen voor een duidelijk en niet alledaags profiel. De stad werkt hard aan de toekomst en heeft het lef om zwakte om te zetten in kracht”.

Bij de motivatie heeft Heerlen vooral ingezet op de samenwerking met evenementenorganisatoren en Heerlen Mijn Stad. Dit is de laatste jaren enorm verbeterd. Dat leidt tot meer draagvlak, succesvollere evenementen en een betere verbinding met de stad. Ook de expliciete keuze voor urban als kader voor stadsmarketing en hoe dat aansluit bij bestaande evenementen als Cultura Nova en IBE maar ook helpt bij het kiezen van nieuwe evenemen-ten als Pro Free Style was een belangrijk onderdeel van de motivatie.

barrybraeken-pascalmoors-1

Barry Braeken is heel trots op deze titel. “Dit is niet alleen een erkenning voor ons consistente evenementenbeleid, maar ook voor alle organisaties die zich jaar in jaar uit inspannen om mooie evenementen te organiseren. Deze prijs is voor ons allemaal!”

Heerlen zet al jaren in op cultuur als belangrijke drager voor maatschappelijke en economische ontwikkeling en plukt daar steeds vaker de vruchten van. Vorig jaar was Heerlen de eerste Limburgse gaststad van 3FM Serious Request, begin dit jaar ontving Parkstad Limburg met centrumstad Heerlen de internationale prijs van beste toeristische bestemming en nu mogen we daar Evenementenstad 2016 aan toevoegen.

 

 

www.heerlen.nl

Foto’s Gemeente Heerlen

Geef een reactie