Het park dat op initiatief van bewoners op de plek van de voormalige basisschool de Heyster wordt gerealiseerd, wordt vernoemd naar Sjef Diederen. De Limburgse troubadour woonde vlakbij. Ook wordt gekeken of het bewonersinitiatief om een kunstwerk ter ere van Sjef Diederen te plaatsen in dit park gerealiseerd kan worden.

De in 2012 overleden Sjef Diederen woonde in Hoensbroek. Hij was een van de eerste Limburgse zangers die in het dialect zong. Zijn bekendste nummer is Geneet van ’t laeve. Veel Hoensbroekenaren kenden Sjef en koesteren warme herinneringen aan hem en zijn muziek.

Verschillende inwoners dienden de afgelopen tijd initiatieven bij de gemeente in om een straat, plein of park naar Sjef Diederen te noemen. Een formele straatnaamwijziging heeft ingrijpende gevolgen voor ondernemers en bewoners. Correspondentieadressen wijzigen, relaties moeten worden geïnformeerd en reclame-uitingen en huisstijldragers moeten worden aangepast. Dat brengt werk en kosten met zich mee. Dit heeft ook geleid tot een petitie van tegenstanders tegen een straatnaamwijziging.

Met de nu gekozen oplossing wordt de lang gekoesterde wens van de Hoensbroekse bevolking vervult, zonder daarbij een andere groep te benadelen.

www.heerlen.nl

 

Geef een reactie