GESLAAGD WALKING FOOTBALL TOERNOOI IN OLYMPISCH STADION !

 

Op Nationale Ouderendag, vrijdag 7 oktober, speelden de Roda JC Old Stars, het Walking Footballteam van Roda JC Kerkrade, haar eerste officiële toernooi. De locatie loog er niet
om: het Olympisch Stadion in Amsterdam. Hoewel het olympische vuur niet brandde, waren er wel vurige wedstrijden te zien op het veld.

In het kader van het 60-jarig bestaan van de Eredivisie, werd aan alle clubs gevraagd een team af te vaardigen. Sommige clubs hebben reeds een team van 55-plussers, andere clubs zetten een amateurclub in om uit te komen voor haar profclub.

Om 7.00 uur ‘s ochtends vertrok het team, met haar spelersvrouwen en -mannen, in de spelersbus richting Amsterdam. De coaching was in handen van oud-spelers André Broeks en Pierre Vermeulen. Na een voorspoedige reis kwam het team aan in het Olympisch Stadion. Na een kopje koffie en een lekker stukje appeltaart, stak het team zich in het geel/zwart en begaven de spelers (en speelster) zich naar het veld voor de officiële opening, welke in handen was van Ben Wijnstekers en Sjaak Swart.
Om 11.00 uur stond de eerste wedstrijd op het programma tegen de Old Stars van Heracles Almelo. De twee teams waren erg aan elkaar gewaagd. Uiteindelijk trok Roda JC aan het langste eind en won de spannende wedstrijd met 4-5. Leuk feitje: onze spits Loek Moling scoorde het eerste doelpunt van het toernooi! Om 13.00 uur stond de volgende wedstrijd op het programma, tegen de heren van Excelsior. Het werd een bloedfanatieke wedstrijd, maar de Rotterdammers wonnen de wedstrijd met 2-0. De volgende wedstrijd die op het programma stond, was tegen FC Utrecht. Deze club is al enkele jaren bezig met het wandelvoetbal en zet zich op maatschappelijk vlak vol in voor senioren. De twee teams waren erg aan elkaar gewaagd, dit bleek ook uit de uitslag: 2-2. De laatste wedstrijd die volgens het officiële programma afgewerkt moest worden, was de wedstrijd tegen de Old Stars van Vitesse. Zij bleken in de 2×12 minuten toch wel een stukje sterker en wonnen de wedstrijd dan ook ruim met 4-1.

De slotwedstrijd stond weliswaar niet op het programma, maar werd wel gespeeld. Dit was de wedstrijd tegen de Old Stars van PSV Eindhoven. De Limburgse Koempels kwamen al snel op achterstand. Op een bepaald moment, toen PSV met drie doelpunten verschil de wedstrijd leidde, gingen de geel-zwarten nog één keer vol ertegenaan. Dit resulteerde al snel in een aantal doelpunten. Het laatste doelpunt van Roda JC werd, net zoals het eerste doelpunt van het toernooi, gemaakt door Loek Moling en de uitslag van de eerste wedstrijd was ook de uitslag van de laatste wedstrijd van het toernooi: 5-4 voor de Limburgers!

We kijken terug op een erg succesvol toernooi, met in totaal 7 punten uit 5 wedstrijden. Het Walking Footballteam van Roda JC is altijd op zoek naar nieuwe deelnemers. Wil ut eens vrijblijvend een kijkje komen nemen op woensdagochtend? Stuur dan een e-mail naar walkingfootball@rodajc.nl of bel naar 045-6317028.

Hieronder nogmaals een overzicht van de gespeelde wedstrijden en de uitslagen.
Heracles Almelo – Roda JC Kerkrade 4-5
Roda JC Kerkrade – FC Utrecht 2-2
Excelsior – Roda JC Kerkrade 2-0
Vitesse – Roda JC Kerkrade 4-1
Roda JC Kerkrade – PSV 5-4

www.rodajc.nl
Foto RodaJC

Geef een reactie