Hoofdmenu

Groot succes voor ANDORRA van Poldertheater (2016)

 

 

Is het waar? Wat de mensen zeggen? Dat de Zwarten van plan zijn ons te overvallen omdat ze jaloers zijn op onze witte huizen? Ze zeggen dat de Zwarten iedere jood zullen oppakken. Ze binden hem aan een paal, zeggen ze, en dan geven ze hem een nekschot.

In Andorra zijn we trots op ons echte Andorraanse eikenhout. Het wiebelt niet en het kraakt niet. Iedereen weet dat Andorra een gidsland is op het gebied van onderwijs. En de rechten van de mens. In onze kroeg is iedereen welkom. Alle mensen zijn gelijk. Hier zijn we niet zoals daar. Het is niet onze schuld.

De Zwitserse schrijver Max Frisch schreef Andorra in 1961, zestien jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog. Maar het lijkt alsof het speciaal voor ons in deze tijd is bedoeld. Hoe gaan we om met iemand die anders is? Laten we hem echt toe of kijken we liever weg? Twaalf getalenteerde jongeren spelen het confronterende en ontwapenende verhaal over outsider Andri.

andorra-flyer-def-1

Spel: Serena Bank, Josephine Borst, Lisa Carreno, Isabella Cavaljé, Maria van Dordrecht, Bastiaan Kalb, Zippora Peters, Shane Pheil, Ryan Pinas, Soubiha Rissalah, Sam Simons, Gino Wientjes
Tekst: Max Frisch
Bewerking: Erris van Ginkel
Regie: Janwillem Slort, Sheila Bosman
Vormgeving en kostuums: Udo Thijssen
Lichtontwerp: Maarten Verheggen
Geluidsontwerp: Mark Bergwerff
Educatie: Kiki Jaski, Sheila Bosman, Annemarie de Gee, Rosa Peters, Loes van der Staak
Flyerontwerp: www.moodfactory.com
Fotografie flyer: Laura Bakker
Artistieke leiding: Janwillem Slort
Zakelijke leiding: MaartenJan Hoekstra
Poldertheater maakt met jonge spelers vanaf 14 jaar voorstellingen voor een jong publiek. Poldertheater ontvangt structurele subsidie van de Gemeente Amsterdam in het kader van het Kunstenplan 2013-2016

vr 30 september, 20.30 uur (première)
za 1 oktober, 20.30 uur
vr 14 oktober, 20.30 uur
za 15 oktober, 20.30 uur
zo 12 februari, 14.00 uur (Go!Go!Go! Festival)
vr 17 februari, 20.30 uur

Daarnaast speelt Poldertheater besloten schoolvoorstellingen.

www.poldertheater.nl