SEF VERGOOSSEN WORDT ADVISEUR TECHNISCHE ZAKEN RODA JC

 

Roda JC heeft Sef Vergoossen aangesteld als Adviseur Technische Zaken. Met zijn jarenlange ervaring in de voetballerij en zijn kennis van de club moet Vergoossen Roda JC het beslissende duwtje geven naar sportieve successen. ‘Vergoossen is in deze fase de ideale persoon die zowel de technische staf als mij van de juiste adviezen kan voorzien. En dat is de toegevoegde waarde die wij nu nodig hebben. Sef zal dan ook als klankbord fungeren voor mij en de technische staf‘, aldus technisch directeur Ton Caanen.

Vergoossen is geen onbekende van de club. Tussen 1998 en 2001 was hij drie seizoenen hoofdtrainer in Kerkrade. Hij won toen met Roda JC onder meer de KNVB beker en plaatste zich voor Europees voetbal. Buiten Roda JC is hij werkzaam geweest voor onder meer KRC Genk en PSV. Met beide clubs werd hij landskampioen. Verder was hij nog trainer in Abu Dhabi en Japan. De afgelopen jaren is hij voornamelijk werkzaam als voetbal analist. “Natuurlijk volg ik Roda JC op de voet en de stand op de ranglijst van Roda JC gaat mij aan het hart. Toen ik werd benaderd door Ton Caanen werd mij duidelijk dat ik echt iets kan betekenen voor deze club. Ik doe dit voor Roda JC”, aldus Vergoossen.

Ton Caanen: “Wij hebben als organisatie de afgelopen tijd flinke stappen in de goede richting gezet, alleen de sportieve prestaties blijven helaas achter. Net als ik was hoofdtrainer Yannis Anastasiou het met mijn analyse eens dat de club iets extra‘s nodig heeft. Wat is er dan mooier, dan iemand met zoveel jaar aan ervaring op topniveau bij de club te betrekken. Bovendien kennen Sef en Yannis elkaar goed en daarnaast is Vergoossen ook voor de Raad van Commissarissen een goede sparringpartner.”

De 69-jarige Limburger zal per direct starten en is voor de rest van dit seizoen beschikbaar voor de eredivisionist.

www.rodajc.nl en  Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie