Vakbonden zetten druk op directie van NS Reizigers werkpaketten diensregeling 2017

 

 

Vandaag hebben de vakbonden gezamenlijk een stevig gesprek gevoerd met de directie van NS Reizigers over de werkpakketten dienstregeling 2017, zoals die onlangs aan de standplaatsen zijn gestuurd.

Op veel standplaatsen is het personeel zeer ontevreden over deze werkpakketten. De vakbonden zijn van mening dat het proces naar de standplaatsen toe onzorgvuldig was en inhoudelijk leveren de werkpakketten onvoldoende variatie op.

Reden voor ons als vakbonden om vandaag bij de directie de eis neer te leggen dat de directie nu alles wat mogelijk is moet doen om tot meer aanvaardbare werkpakketten te komen. En dit graag voor 1 november, zodat al bij ingang van de nieuwe dienstregeling verbeteringen aangebracht zijn.

Onze indruk is dat onze boodschap door de directie luid en duidelijk is ontvangen.

Op 1 november zitten we opnieuw met de directie rond de tafel, om te bespreken wat het resultaat van hun inspanningen om verbetering aan te brengen is en om te bespreken of inderdaad al het mogelijke is gedaan.

Blijkt dat dan onvoldoende, dan gaan we met onze leden bespreken of we de druk moeten opvoeren en mogelijk tot acties moeten overgaan.

Evert-jan vd Mheen   CNV

Andries vd Berg          FNV

Wim Eilert                   VVMC

Foto VVMC

Geef een reactie