Zondag 30 oktober is de Dag van de Stilte – ‘ Wandel mee tijdens de Dag’!

 

Zondag 30 oktober is de Dag van de Stilte. De gemeente Heerlen grijpt deze dag aan om aandacht te vragen voor de aan- of afwezigheid van stilte. Wat doet geluid met mensen? Is het nog wel ergens echt stil? Om hier bewust van te worden, organiseert de gemeente Heerlen een wandeling in het Imstenraderbos.

We starten om 10.30 uur op de parkeerplaats aan de Zandweg (nabij Avonturenparadijs Kinderland). De wandeling duurt tot ongeveer 13.30 uur. Onder begeleiding van (natuur)gidsen wordt een route van ongeveer 6 kilometer gewandeld.

Tussen 11.00 en 12.00 uur wordt er niet gesproken. U kunt de stilte of juist de afwezigheid ervan bewust beleven. Na 12.00 uur wordt iets verteld over het landschap, het onderhoud en de specifieke flora en fauna van het gebied waardoor we wandelen (natuurgebied Imstenrade).

De wandeling is geschikt voor mensen met een normale gezondheid. De wandelsnelheid ligt niet hoog maar door het geaccidenteerde terrein is het niet geschikt voor mensen in een rolstoel en voor kinderwagens. Honden zijn welkom mits aangelijnd en onder controle.

Aanmelding t/m 28 oktober

De wandeling gaat onder alle omstandigheden door. Zorgt u voor stevige schoenen en passende kleding voor de wandeling en het jaargetijde. De gemeente zorgt voor een drankje tijdens een pauzemoment. Daarom is het gewenst dat u zich opgeeft voor de wandeling, uiterlijk vrijdag 28 oktober via gemeente@heerlen.nl of telefonisch via het nummer 14045.

Verzamelpunt: bij Avonturenparadijs  Kinderland vml. Boscafé de Diligence, Zandweg 179 Heerlen.

Foto Lucho Carreno

www.heerlen.nl

Geef een reactie