Sylvia – NEC ’02                  7-0 (2-0)

Na het veroveren van de 2e plaats afgelopen week, was het voor Sylvia vandaag de doelstelling om deze plek vast te houden. Hiervoor moest gewonnen worden van NEC ’92, dat op bezoek kwam op D’r Berg. Vanaf het 1e fluitsignaal nam Sylvia direct het initiatief en werden de gasten uit Heerlen direct naar achteren geduwd. Het leidde al snel tot kleine mogelijkheden, waarbij de scherpte nog wat ontbrak. Aan de andere kant was het NEC ’92 dat er zo nu en dan met lange ballen van achteruit uitkwam en het ook de defensie van de thuisploeg lastig maakte. De ban werd echter gebroken na een klein half uur spelen; een te korte terugspeelbal van één van de NEC’92-verdedigers richting de keeper, werd snel doorzien door Leroy van Delft, die met deze mogelijkheid wel raad wist en de keeper verschalkte om de 1-0 binnen te schieten. Vlak voor rust was het diezelfde Leroy van Delft die de opbouw van de keeper van de bezoekers doorzag en attenter reageerde dan de NEC’92-verdediger(s). Met een mooi stiftje passeerde hij de uitkomende keeper, 2-0! Doordat Sylvia erg slordig omging met nog enkele goede mogelijkheden in de 1e helft, zou dit ook de ruststand zijn.

In de 2e helft werd de lijn zoals in de eerste helft gestart direct doorgezet. Sylvia bleef de aanval zoeken en werd daarvoor al binnen 2 minuten na rust beloond. Uit een prima voorzet van Rick Schmitz was het Rick Borjans die de wedstrijd ‘besliste’. Daarna ging het snel met de mannen uit De Voort; binnen 10 minuten was het daarna Rick Schmitz die met zijn 5e en 6e treffer van het seizoen de stand naar 5-0 bracht. Na een overtreding op Rick Borjans mocht Rick Schmitz niet veel later vanaf 11 meter zelfs voor zijn hattrick gaan. Dit buitenkansje werd echter niet benut. Toch zou de 6-0 snel volgen. Invaller Timo van der Heijden knalde op aangeven van Rick Borjans de bal hard in het doel en maakte daarmee zijn eerste doelpunt voor Sylvia, na zijn overstap vanuit LHC. Hoewel er in de laatste fase van de wedstrijd nog diverse kansen volgden om de score verder uit te breiden, was het slottakkoord uiteindelijk van Rick Borjans, die de bal na een prima voorzet van invaller Rico Doek, binnentikte en daarmee ook zijn 2e doelpunt van vandaag en 5e van het seizoen maakte.

Na het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter, was de conclusie dat de 2e plaats voor nu behouden blijft. Met eerst een vrije zondag op het programma, kan de blik nu al worden gericht op een uitwedstrijd tegen Zwart-Wit over 2 weken