SONY DSC

In een aantrekkelijke, open wedstrijd is Rood Groen LVC ’01 er niet in geslaagd een punt mee terug te nemen naar Lemiers. Na 90 minuten moest de ploeg van trainer Marcel Canisius genoegen nemen met een 2-0 nederlaag. Dat de score niet hoger uitviel is te danken aan doelman Bjorn Geelen die meermaals met katachtige reddingen een hoop kansen verijdelde.

In de beginfase waren het de gasten die het betere van het spel hadden en dan ook tot enkele grote kansen kwamen. Zo was Rood-Groen LVC tot tweemaal toe dichtbij de openingstreffer en dacht ook clubtopscorer Dennis Wolf te scoren, maar hij vond op zijn weg doelman Nick Frolichs van de thuisploeg, die hiermee zijn ploeg op de been hield. Na een kwartier zou trainer Rob Pierik ingrijpen, waardoor de kersverse periodekampioen meer grip zou krijgen op het middenveld en hiermee op jacht ging naar een doelpunt. Echter bleek doelman Bjorn Geelen meermaals een sta-in-de-weg. Geelen hield hierdoor Jeffrey Geurts en Robin Kleintjens van het scoren af en zag buitenspeler Etienne Mees de bal voorlangs schuiven.

Ook na rust zou het spelbeeld nauwelijks wijzigen. De Leeuw bleef wanhopig op zoek naar een doelpunt, maar doelman Geelen leek onpasseerbaar. Toch wist spits Zico Bock in de 65e minuut de ban te breken door op aangeven van collega-spits Geurts, fraai voor zijn man te komen en de doelman kansloos te laten: 1-0. Geurts zelf leek ook dichtbij een treffer, maar wederom was daar Geelen, tot zichtbare frustratie van de topschutter. Pas diep in de blessuretijd zou Geurts weten de scoren en hiermee voor de bevrijdende 2-0 zorgen, waardoor De Leeuw de maximale score in de 4de Klasse B behoud en de ongeslagen status van maar liefst 21 wedstrijden verder kan uitbreiden.