In het lied ‘Wie sjoen ós Limburg is’, wordt Limburg bezongen als ‘dat stukje Nederland dat het mooiste is’

 

 

Stem nu op ’t mooiste stukje Nederland

In het lied ‘Wie sjoen ós Limburg is’, wordt Limburg bezongen als ‘dat stukje Nederland dat het mooiste is’. Het is dan ook geen verrassing dat GrensparkLimburg genomineerd is voor de titel ‘Mooiste natuurgebied van Nederland’.

Een prijs die we natuurlijk graag winnen om GrensparkLimburg nóg mooier en toegankelijker te maken. Het Nederlandse publiek kiest uit het lijstje met genomineerden het allermooiste natuurgebied van Nederland. Jij bepaalt dus of GrensparkLimburg inderdaad het ‘mooiste stukje Nederland’ is. Je kunt je stem uitbrengen op www.mooistenatuurgebied.nl/grensparklimburg en de Facebookberichten van GrensparkLimburg delen.

GrensparkLimburg is een langgerekt lint van bijna 200 km met prachtige natuurgebieden en cultuurlandschappen langs de Duitse en Belgische grens. De mooiste natuurgebieden in GrensparkLimburg ken je vast wel: denk aan het Nationaal Landschap Zuid-Limburg, waar je op de top van een heuvel geniet van het uitzicht over het glooiende – bijna buitenlandse – landschap. Of Nationaal Park De Meinweg, met z’n bossen, heide en sprookjesachtige meren. Of Nationaal Park De Maasduinen, waar je struint door de duinen en uitrust bij één van de vennen. Dankzij die duinen, terrassen en heuvels vormt GrensparkLimburg het absolute hoogtepunt van Nederland. Via www.natuurparkenlimburg.nl kun je over elk deelgebied meer informatie vinden over het gebied en hoe je het kunt bezoeken.

Foto’s Lucho Carreno

csc_0008kopie

Geef een reactie