Valse briefjes van 50 euro omloop in Limburg

 
Afgelopen tijd hebben we diverse keren meldingen gekregen van fraude waarbij werd betaald met een vals biljet van 50 euro. Het watermerk en hologram ontbreken in de biljetten.

Herkennen Zoals net aangegeven ontbreekt in deze biljetten vaak het watermerk (zichtbaar als je het biljet tegen het licht houdt) en het hologram (beweegt mee als je het biljet kantelt). De Nederlandse Bank heeft een gratis app ontwikkelt: de Echt of Vals+. Deze is voor zowel Android als iOS beschikbaar. Ook handig als je bijvoorbeeld iets verkoopt via een advertentie en de koper jou met een (50 euro) biljet betaalt!

Inleveren Van het ontvangen van een vals biljet kun je bij ons aangifte doen. Wij laten het valse biljet onderzoeken op bepaalde kenmerken. Ook kunnen valse biljetten bij de bank of de Nederlandse Bank worden ingeleverd. Voor vals geld krijg je geen echt geld terug.

Niet weer uitgeven
Heb je een vals biljet ontvangen geef dit dan niet weer uit. Je zadelt een ander met het probleem op en daarnaast is het strafbaar (artikel 213 wetboek van Strafrecht, voor de fijnproevers).

Bron Facebook Politie.nl

Foto Lucho Carreno

 

Geef een reactie