Gesprek met Angelique den Doop. Vertrek op 11 november voor 10 dagen met Time2be naar Ethiopie!

 

 

Gesprek met Angelique den Doop.  Vertrek op 11  november voor 10 dagen  met Time2be naar Ethiopie! Ze gaat 10 km hardlopen op 2,5 km hoogte.  Dit om kinderen met een beperking ook een kans te geven

 

 

 Angelique den Doop is 51 jaar ,woonachtig in Heerlen.  Zij is de trotse moeder van 3 kinderen en zij is iemand die  enthousiast is en geniet van het leven, haar familie en haar werk. Zij wil alles uit het leven  halen en dromen waarmaken. Zij probeer vooral ook met aandacht te leven en aandacht te geven aan de mensen om me heen.

Kun je iets meer vertellen over je werk en je ambities ?

Na allerlei omzwervingen en 14 jaar HR ervaring kwam er in 2004 een keerpunt in mijn leven waarbij ik mezelf de vraag stelde. ‘Wat wil ik met mijn leven, wat vind ik belangrijk?

”Vanaf dat moment sloeg ik een weg in van diverse opleidingen Naast mijn werk als behandelaar bij U-center startte ik in 2008 mijn eigen praktijk. In 2012 besloot ik om me volledig te richten op time2be.

dsc_8160

In mijn werk houd ik me bezig met het begeleiden van mensen die veel stress ervaren in hun leven, burn-out zijn,  vastgelopen zijn of worstelen met levensvragen.

Ik werk individueel en met groepen,  geef trainingen, waaronder mindfulnesstrainingen.

Het uiteindelijke doel is om meer veerkracht te ontwikkelen en  kwaliteit van leven te hebben.

 

Persoonlijk ben ik zeer dankbaar voor de mensen die ik heb ontmoet, de opleidingen die ik heb gevolgd en dat wat ik ervan heb geleerd. Ik had mijn eigen worstelingen en heb hierdoor geleerd anders met mezelf en met dat wat er in mijn leven gebeurt om te gaan. Ook mijn leven kent ups and downs, de vraag is niet hoe kom ik ervan af maar hoe kan ik er beter mee leren omgaan.

Ik hoop dan ook zoveel mogelijk mensen te bereiken en te begeleiden zodat zij dit ook kunnen ervaren.

Van waar je interesse voor een project in Ethiopië ?

Mijn zus attendeerde mij op het project in Ethiopië. Zij vond het echt iets voor mij. Aanvankelijk liet ik het links liggen. Toch merkte ik dat het steeds oppopte. Ik ging op internet de site van Startup4kids lezen en voelde dat mijn hart er sneller van ging kloppen.

Dat heeft te maken met het mooie doel om kinderen met een beperking te helpen,  het hardlopen en het avontuur.

Het goede doel spreekt me heel erg aan. Hardlopen is mijn passie en heeft mij ook door moeilijke periodes heen geholpen. En natuurlijk het avontuur. Ik ben nog niet eerder op het continent Afrika geweest.

Aanvankelijk zag ik ook beren op de weg. Ik weet inmiddels dat we ons heel vaak laten leiden door angst.

Ik heb geleerd me niet meer zo door angst te laten leiden.  Ook in mijn  werk help ik mensen hun angsten te overwinnen om zo ten volle te leven. Daarnaast probeer ik ook een voorbeeld te zijn voor mijn kinderen, dat zij ook hun hart mogen volgen ook al kan dat best spannend zijn. Uiteindelijk stel ik me vaak de vraag: Krijg ik er spijt van als ik het niet doe?

Het antwoord in deze was JA. Vandaar dat ik me heb aangemeld.  Daarnaast merk ik  dat we vaak over de wereld praten en wat er allemaal voor verschrikkelijke dingen gebeuren en wat eraan gedaan zou moeten worden.

Zoals Ghandhi ooit zei:’Be the change that you want to see in the world’.

Ik dacht dan ook: wat kan ik zelf doen!

Kun je wat meer vertellen over het project in Ethiopië ?

Kinderen met een beperking in Ethiopië behoren tot de kwetsbaarste en kansarmste groepen in de samenleving. Zij worden vaak gediscrimineerd en uitgesloten van deelname aan onderwijs en werk. De overheid heeft geen oog voor deze groep, de kinderen zijn totaal afhankelijk van hun familie en hun omgeving. Door het niet meetellen in de samenleving is het zelfvertrouwen van deze groep kinderen zeer laag en hebben zij vaak een onderwijsachterstand.

Wat hoop je te bereiken met je initiatief ?

.Door mee te doen hoop ik aandacht te krijgen voor dit mooie initiatief en natuurlijk ook geld op te halen.

Het opgehaalde sponsorgeld wordt gebruikt om leerkrachten te betalen die deze kinderen begeleiden. Ze krijgen ervaringsgericht onderwijs en ontdekken hierbij hun talenten. Dit helpt ze ook om meer zelfvertrouwen te ontwikkelen

Het doel is om 750,00 euro op te halen zodat er een leerkracht, een jaar, een klas kan begeleiden.

Zelf ben ik behoorlijk ambitieus geweest en hoop ik  7500,00 euro op te halen.

Uiteindelijk hoop ik  zoveel mogelijk kinderen te kunnen helpen.

Voor donaties klik hier https://www.pifworld.com/nl/fundraisers/Crr5lnsNC3A/angelique-den-doop/timeline

Foto’s Lucho Carreno

Geef een reactie