Rachid Amzil is 45 jaar, woonachtig in Hoensbroek en getrouwd met Nada. Hij is de trotse vader van 2 dochters, Chadine van 15 en Noha van 9. Hij werkt in de automatisering als werkplek-systeembeheerder via detacheringsbureaus bij grote bedrijven, dit voornamelijk in Noord-Brabant. 

Zijn eerste club als beginnend voetballer was bij Voetbalclub Tuindorp (VCT).  In 1989 is VKC89 in een fusie tussen VCT (Voetbalclub Tuindorp) en KASPORA (Katholieke Sportraad) ontstaan. In 2012 fuseerde de club met VV Passart tot de huidige voetbalvereniging Passart-VKC.

Even kort de clubs die hij door de jaren heen gehad heeft: VCT, VKC89, Vaesrade, Schuttersveld, Groene Ster, Laura Hopel Combinatie (LHC),  Rksv Bekkerveld, FC Hoensbroek, Willem 1, GSV28, VV Zutendaal (B),  RkvvHaanrade, VV Caesar/Vos.

Rachid heeft op een gegeven moment besloten om keeperstrainer te worden, wij vroegen hem waarom?

Om eerlijk te zijn had ik daar in het begin wel moeite mee omdat ik zelf het liefst tussen de palen sta. Nu achteraf ben ik blij dat ik bij RKVV De Leeuw de volgende stap in mijn carrière heb gemaakt.

Nadat Rachid bekend had gemaakt dat hij ging stoppen als keeper, was het de huidige trainer Rob Pierik die vroeg of hij interesse had om keeperstrainer bij RKVV De Leeuw te worden.  

Zijn reactie hierop…

rachid-azmil-bij-de-leeuw

Als voetbaldier in hart en nieren is dit een geweldig vervolg na mijn actieve carrière als keeper. Als keeperstrainer wil ik de huidige keepers de begeleiding en trainingen aanbieden die ze verder kan helpen in hun carrière zodat ze alles eruit kunnen halen. Mijn doelstelling is om de huidige selectie keepers naar een hoger niveau te brengen. Dit in combinatie met grote trainingsinzet, positieve werkhouding, doorzettings- en incasseringsvermogen, zelfbewust zijn maar ook kritisch zijn. Alleen dan kun je als keeper groeien en ver komen. Rachid is nog altijd tevreden over zijn samenwerking met Dhr. Pierik. Hij legde ons als volgt uit: 

Rob is een jonge trainer die een behoorlijke bagage als speler meedraagt en dit goed weet over te brengen naar de spelers. En hier probeer ik mijn ervaring naar de keepers over te brengen. Tevens denken wij beiden hetzelfde over het spelletje. 

Rachid is een strever, dat weten we inmiddels. Maar strevers moeten toch een doelstelling hebben? Rachid legt uit wat hij wilt bereiken met zijn team!

Daar kan ik heel duidelijk in zijn. We hebben vandaag onze 1ste prijs

 ( 1ste Periodetitel) van het seizoen binnen. En daarmee zijn we met de kwaliteiten van ons team favoriet voor de titel. 

Rachid is al enige tijd trainer van de keepers. We vroegen hem of hij ook zijn diploma’s hiervoor heeft gehaald.

Nee. Ik worstel al een paar jaar met de gedachte om hiermee te starten. Het is er om verschillende redenen ( werk, gezin en zelf tot mijn 45ste door gegaan met keepen)nog niet van gekomen.

Wij vroegen Rachid naar zijn loopbaan als speler. Hierbij speelt een trainer een belangrijke rol. Wij vroegen hem welke trainer hem het meeste heeft bijgebracht

Ik denk dat ik van elke trainer wel een bepaalde speldiscipline/opvatting mee heb gekregen. Ze zijn allemaal verschillend en natuurlijk is de trainer ook afhankelijk van aanwezige spelersmateriaal. Om er een paar te noemen zonder anderen te kort te doen zijn dit: Mick Vliegen, Henk Verheezen, Ron Crommen en Michel Broeders.

Rachid geeft aan dat hij nog altijd liefhebber is van en trainingsambitie heeft voor het voetbal. Dit maakt hem niet alleen een gedreven trainer maar ook erg fanatiek!

rachid-keeper-van-bekkerveld

Nog even terugkomend op de persoon Rachid.

Rachid is een rustig en sociaal man, met veel bewondering voor zijn vrouw en voor zijn ouders. Hij wil vooral genieten van het leven en van zijn familie.

In zijn vrije tijd verkiest hij liever een etentje boven een avond stappen. Hij heeft geen behoefte aan bier of wijn, hij drinkt graag een glaasje water tijdens dat etentje.

Hij is vooral trots op zijn kinderen!

Rachid heeft, doordat hij veel waarde hecht aan zijn gezin en familie, het meeste angst om zijn naasten te verliezen. Naast voetbal gaat hij graag met zijn vrouw fitnessen en wandelen, en met zijn kinderen gaat hij graag zwemmen, fietsen en leuke uitstapjes maken. Vakantie is voor hem vooral met zijn gezin ontspannen en plezier hebben. Kortom heel veel leuks met zijn gezin!

Rachid haalt zijn inspiratie uit de mooie dingen in het leven, en hoopt dat we hem over 10 jaar nog steeds op het veld vinden. Na zijn vakantie uiteraard, welke hij verkiest boven carnaval.

Tot slot vroegen wij hem waar we hem volgend seizoen tegen zullen komen. Dit houdt hij echter nog geheim. We laten ons verassen!

Rachid, heel erg bedankt voor dit leuke interview en we gaan je vast nog vaker spreken!

Foto’s Lucho Carreno / Rkvv de Leeuw

rachid-image00013

Geef een reactie