‘Dit ben ik! Ieder mens is een verhaal’ van Sandra Israel.

 

 

Ieder mens is een verhaal

Onlangs verscheen het boek ‘Dit ben ik! Ieder mens is een verhaal’ van Sandra Israel. Vroeg of laat krijgt ieder mens met ingrijpende gebeurtenissen te maken in zijn of haar leven. De vraag is: hoe ga je daar mee om? De zestien geïnterviewden geven met de verhalen in het boek een kijkje in hun leven. “Want niets is wat het lijkt en er gaat meer schuil achter een traan en zelfs achter een lach”, weet Sandra Israel.

In de bundel komt een gemêleerd gezelschap aan het woord, mannen, vrouwen, jong, wat ouder en ook de thema’s zijn divers. “Denk aan thema’s als verlies, werkeloosheid, ziekte, nieuwe inzichten, andere wegen inslaan”, somt de schrijfster een aantal onderwerpen op. “Wat me tijdens de interviews het meest opviel was dat hoe heftig en emotioneel een verhaal ook was, daar aan de andere kant van de tafel  zat een sterke man of vouw. Een mens die de problemen, verdrietige dingen, moeilijke beslissingen naar iets positiefs omzette. In de verhalen is te lezen dat dat niet zonder slag of stoot ging. Soms duurde zo’n strijd enkele jaren. Een van de geïnterviewden zegt in zijn verhaal: ‘Wat ik in mijn leven heb geleerd, is dat je geluk niet af hangt van je geboorte en opvoeding, maar van wat je zelf van je leven maakt. Dat is heel persoonlijk en soms moeilijk te bevatten, maar sommige dingen ben ik ook pas gaan begrijpen toen ik de tachtig al was gepasseerd’.”

dit-ben-ik-kopie%cc%88ren-kopiejpg

 

De Heerlense burgemeester Ralf Krewinkel kreeg tijdens de boekpresentatie het eerste exemplaar aangeboden door schrijfster Sandra Israel

 

 

 

 

 

 

 

Sandra Israel (Hoensbroek, 1964) is eigenaar van een schrijfbureau. Ze schrijft voor kinderen en volwassenen. In al haar werk is ze steeds geïnteresseerd in het verhaal achter de mens, want, zo vindt de schrijfster: “Verhalen moeten verteld worden, om de persoon erachter te begrijpen. Dat is ook het doel van dit boek, want we kunnen mensen wel voor het hoofd kijken, maar niet erin. We staan soms snel met een oordeel klaar. In het boek vertelt iemand dat ze op de tennisbaan in huilen uitbarstte. Iedereen zag die tranen en koppelde die waarschijnlijk aan de wedstrijd die niet zo goed was verlopen. Maar daar had het verdriet niets mee te maken, het waren tranen van onmacht om wat er zich op dat moment afspeelde in haar leven. Ondanks de vaak emotionele gebeurtenissen is het geen verdrietig boek geworden. Uit de verhalen klinkt vooral hoop en moed.”

Titel: Dit ben ik! Ieder mens is een verhaal
Auteur: Sandra Israel
ISBN: 978-94-91561-75-7
www.ticshop.nl                                                                                                                                                     Ook te koop bij verschillende Limburgse boekhandels

 

Geef een reactie