Ondanks de blessuregolf bij  het 1e elftal en het grote  aantal afwezigen ging het 2e elftal deze zondag gesteund door de laatste resultaten met een goed gevoel richting Heerlerbaan.

De eerste minuten van de wedstrijd waren direct voor UOW ’02 2, dat de bal goed rondspeelde en

niet in de problemen kwamen als RKHBS al aan de bal kwam. Na 10 minuten opende Henrico Cörvers met een geplaatst schot de score 0-1.

UOW’02 2 bleef gecontroleerd zoeken naar meer doelpunten, terwijl  RKHBS probeerde door met 11 spelers op hun eigen helft te spelen, de schade te beperken. In de 40e minuut wist Mitchel Pieters met een mooie steekpass Dennis Systermans te bereiken, die heel fraai met een lobje de keeper van RKHBS wist te verschalken. Ruststand 0-2.

Na de rust was er nog maar één ploeg die vooruit  speelde en dat was UOW’02 2. Dit resulteerde in een groot aantal kansen en nog twee doelpunten. Daniël Karsten,  die met een aantal schijnbewegingen in de 16 meter de ruimte schepte om de bal in de hoek te prikken 0-3 en 0-4 door Michel Briels, die met een mooie kap en een dito afstandsschot de keeper met zijn linkerbeen het nakijken gaf. Dit was tevens de eindstand.

UOW ’02 2 behaalde een dik verdiende overwinning en gaat door  naar de volgende bekerronde.

Tekst: UOW ‘02