Tweede nationale titel voor Heerlense motorcrosser Michael Hool Nederlands kampioen

 

Tweede nationale titel voor Heerlense motorcrosser

Michael Hool Nederlands kampioen

 

Motorcrosser Michael Hool heeft in Lierop een topseizoen met de 24MX MON NK-titel bekroond. In het ‘Herselse bos’  stond er geen maat op de crosser uit Heerlen. De NL KTM-rijder won beide manches, op het voormalig GP-circuit. Voor Hool is het zijn tweede titel. In 2011 wist hij het kampioenschap ook al een keer te winnen.

Hool (25) had in de laatste wedstrijd van het seizoen aan een goede klassering in de eerste manche  voldoende om de titel te pakken. De Heerlenaar ging samen met Roy Hoeijmakers, Danny Gerards, Wesley Pittens en Rinnie van Linden sterk van start. Er snel bleek echter niemand meer opgewassen tegen het geweld van Hool.

In de tweede manche koos Hool welbewust voor een rustige start. Om daarna het complete veld te achterhalen en overvleugelen.  De Heerlense motorduivel kwam als elfde uit de eerste ronde. Maar na dertien minuten wedstrijd nam de kersverse Nederlandse kampioen de koppositie alweer over van Gerards. Een imponerende demonstratie van kunde en kracht.

Foto Fb van Michael Hool

Geef een reactie