101 JAAR EURLINGS INTERIEURS: JUBILEUMWEEK 4-13 NOVEMBER

 

 

 

 

Eurlings Interieurs viert van 4 tot en met 13 november haar 101-jarig jubileum met exposities, acties, een bijeenkomst over familiebedrijven en de opening van een mini-museum.

Van wagenmakerij, aannemersbedrijf en meubelfabriek tot een zaak met raamdecoratie zonwering, vloerbedekking en natuurlijk meubelen. Dat is in een notendop de geschiedenis van wat nu Eurlings Interieurs in Voerendaal is. De generaties volgden elkaar op en de passie voor interieur bleef. Eugène en Maud Eurlings leiden tegenwoordig het familiebedrijf. Dochter Judith is ook zelfstandig ondernemer en draagt haar steentje bij op het gebied van marketing en reclame.

 

afbeelding1

 

 

 

 

In 1915 startte overgrootvader Harry Eurlings een kleine wagenmakerij. Het bedrijf groeide vervolgens uit zijn voegen en verhuisde naar het huidige adres: Valkenburgerweg 43 in Voerendaal. Daar bouwde hij niet veel later een timmerfabriek. In de twintiger jaren woedde er een allesverwoestende brand. Na wederopbouw oefende Harry het aannemersvak uit waarbij ruim zestig mensen werk vonden.

 

afbeelding2

Zoon Frans Eurlings volgde hem op en startte met het op bestelling maken van meubelen naar eigen ontwerp, onder andere voor de Staatsmijnen. Na een langdurig ziekbed overleed hij in 1963 en werd het bedrijf voortgezet door zijn echtgenote Fie Eurlings, bijgestaan door haar medewerkers en kinderen Marijke, Bettie en Eugène. Noodgedwongen sloot zij de fabriek en startte met de verkoop van woningtextiel.

 

 

In 1970 rondde Eugène Eurlings de opleiding MTS Hout- en Meubileringsbedrijf in Rotterdam af. Vervolgens nam hij de zaak definitief over, in samenwerking met zijn echtgenote Paula. Zij specialiseerden zich in het hoogwaardige klassieke meubel met bijbehorend woningtextiel.

Sinds 1996 versterkt interieurarchitect Maud Eurlings, de vierde generatie, het familiebedrijf. Na haar studie Architectonische Vormgeving aan de Academie Beeldende Kunsten in Maastricht, geeft zij interieuradvies, ontwerpt vloerkleden en verzorgt workshops.

101 herinneringen aan Eurlings Interieurs… Het mini-museum in de showroom vertelt dit verhaal in woord en beeld. Oude werktuigen, historisch fotomateriaal en interieurproducten die de tand des tijds hebben doorstaan zijn er te bewonderen. De tijdreis door 101 jaar Eurlings Interieurs eindigt met de woonmodetrend Boogie Nights en woonkleuren van het jaar 2016. Fotomateriaal >>

Nostalgische timmerfabriek in 101 beelden gevangen… Eugène en Maud Eurlings hebben respect voor hun voorvaderen. Achter de showroom ligt nog steeds de fabriek van overgrootvader Harry Eurlings. Tientallen urban explorers, kunstenaars en creatievelingen lieten zich inspireren door het verleden. De oude werkplaats diende als decor voor fotografie, installaties en schilderkunst. Waar de een bewust op afstand blijft, zoomt de ander in op detail. Waar de een zich beperkt tot het dramatische effect van zwart-wit, kiest de ander juist bewust voor kleur. Van de inzendingen is een tentoonstelling samengesteld. Fotomateriaal >>

101 vragen over het familiebedrijf… Woensdagavond 9 november gaan Ton Goedmakers junior en senior (Vebego), Ingrid Bloemen (Bloemen Parket), Eugène, Maud en Fie Eurlings (Eurlings Interieurs) samen met gastheer Jo Ortmans in gesprek over de charmes en uitdagingen van het familiebedrijf. Inschrijven en vragen insturen kan via: maud@eurlingsinterieurs o.v.v. familiebedrijf of Facebook

Burgemeester Wil Houben geeft op vrijdagavond 4 november om 20.00 uur het startsein voor de Jubileumweek bij Eurlings Interieurs. De expositie en het mini-museum zijn te bezoeken tot en met 31 december 2016.

Meer informatie: maud@eurlingsinterieurs.nl of 045-5751212

EURLINGS INTERIEURS BV Valkenburgerweg 43

6367 GT Voerendaal

+31-(0)45-5751212

info@eurlingsinterieurs.nl

www.eurlingsinterieurs.nl

Foto’s collectie Fam Eurlings en Marten Numan

Geef een reactie