Voerendaal is door ondernemers verkozen tot meest mkb-vriendelijke gemeente van Limburg.

 

 

Voerendaal is door ondernemers verkozen tot meest mkb-vriendelijke gemeente van Limburg. Burgemeester Wil Houben ontving de prijs uit handen van LWV-directeur Wim Weijnen en Peter Hagemans, adjunct-directeur VNO-NCW / MKB-Nederland. Daarnaast kreeg de burgemeester het bord ‘MKB-vriendelijkste gemeente van Limburg’ overhandigd door Flynth Advies & accountancy.

Voerendaal wint de prijs vanwege de hoge score op het gebied van beleid, communicatie en de hoogte van lokale lasten. Alleen op het onderdeel imago scoort Voerendaal minder.

Stimulans
De verkiezing mkb-vriendelijkste gemeente is een initiatief van VNO-NCW en MKB-Nederland, uitgevoerd door onderzoeksbureau LexNova met steun van Flynth en de regionale verenigingen van VNO-NCW. De tweejaarlijkse prijs, die voor de vierde keer wordt uitgereikt, dient als stimulans voor gemeenten om zich actief in te zetten voor een beter mkb-beleid. In totaal hebben ruim 21.000 ondernemers aan het onderzoek meegewerkt, waarvan bijna 1.600 in Limburg.

Landelijke prijs
Met deze prijs is Voerendaal, samen met 11 andere provinciale winnaars, ook genomineerd voor de landelijke prijs. Welke van die twaalf provincies zich de mkb-vriendelijkste van heel Nederland mag noemen, brengt de ondernemersorganisatie volgende maand naar buiten. Er is dan ook een aparte prijs voor de beste grote gemeente. Nieuw dit jaar is dat er ook een prijs is voor de meest mkb-vriendelijke provincie.

www.voerendaal.nl

Peter LambrichtsIFotografie

 

Geef een reactie