Na de afstraffing vorige week bij Leonidas stond vandaag de uitgestelde wedstrijd tegen GSV ’28 op het programma.

Deze wedstrijd was op 25 september ivm zeer tragische omstandigheden bij de tegenpartij uitgesteld en vandaag werd duidelijk dat respect en vriendschap altijd de boventoon moet voeren.

Het begin van de wedstrijd begon met een zeer indrukwekkende minuut stilte en een dankwoord van de aanvoerder van GSV ’28; in een lange carrière in het amateurvoetbal had ik dit nog nooit zo intens meegemaakt; kippenvel!

RKHBS trad aan met een team dat liefst op zes plaatsen gewijzigd was tov een week eerder in Maastricht. Deels door blessures (Dayen), deels door werk (Anke) maar veelal de herfstvakantie (Deniece, Jolanda, Patty, Suus F, Danielle) zorgden voor een waslijst aan afwezigen.

Maar de aantrekkingskracht van dit team is momenteel zo groot en de samenwerking met de veterinnnen zo goed dat we gewoon met 14 persoontjes aan de warming up konden beginnen. Voor de geblesseerde Dayen keepte vandaag Imke – deze altijd positieve meid is in te huren voor alle feesten en partijen – en dus ook voor dit partijtje; chapeau.

Door de herintreders Sarah en “Bambi” Jessica en Imke dus, komt het aantal van dames die dit jaar een officiële wedstrijd speelden voor da 2 nu op het ongelooflijke aantal van 24!! En het eind is nog lang niet in zicht want deze week hebben zich alweer twee dames aangemeld.

Wat een weelde en wat een verschil met vorig seizoen toen er een teamfoto gemaakt werd met amper 12 dames…

De opstelling van vandaag:
Imke; Patricia, Sarah, Uschi, Silvia; Cynthia, Nathalie, Adriana, Ella; Danielle D en Janis.

Op de bank Jessica, Suus D en Daniella.

De openingsfase van het duel verliep erg rommelig en was duidelijk voor de gasten; het leek erop dat de minuut stilte vooraf nog meer impact had gehad bij RKHBS dan bij de gasten uit Genhout.

Na geklungel in de achterhoede was het dan ook al na 8 minuten prijs toen de spits van de roodhemden zo vrij als een vogel kon intikken vanaf tien meter.  Op dat moment volledig verdiend maar dit was wellicht het seintje voor de, vandaag in het blauw gestoken, dames van de Heerlerbaan om een tandje bij te zetten.

image00001

Amper vijf minuten later viel er een mooie gelijkmaker te noteren na een knappe aanval over veel schijven, de uiteindelijke assist was van Janis en de afronding na knap kappen en draaien van onze captain van dienst; Nathalie.

Zo konden beide ploegen weer opnieuw beginnen maar zonder echt super te spelen was toch wel duidelijk dat dit RKHBS een maatje te groot zou zijn voor de bezoeksters. Elk duel werd nu gewonnen; elke tweede bal werd veroverd en Imke kon rustig vanaf een afstand kijken wat er ging gebeuren want er kwam geen bal meer in haar richting.

Alleen de eindpass was nog wat onzuiver waardoor het na een half uur nog altijd gelijk stond, mede door uitstekend keeperswerk van de GSV ’28 keepster.

Deze jonge meid was niet overdreven groot maar durfde ver voor haar goal te keepen en dit betaalde zich uit na 27 minuten toen Adriana Danielle de diepte instuurde; normaliter is dit dan prijs maar de keepster verkleinde haar goal uitstekend en won dit duel overtuigend.

Deze kans was echter wel de opmaat voor een spervuur aan kansen in het laatste kwartier.

Op het half uur schoot Danielle vanuit het niets vanaf een meter of 20 een halve omhaal direct op de goal; de bal zeilde rakelings over.

De druk werd alsmaar groter omdat de achterhoede olv “good-old” Sarah en de als vanouds ver voor haar verdediging spelende “Rambo” Uschi elke diepe bal onderschepten en zo telkens weer een aanval konden opzetten.

Zo ook na 37 minuten; de onderschepping was van Uschi, waarna Adriana overnam en de bal bij Janis bezorgde die de bal in een tijd strak voorgaf en daar was ons goudhaantje Danielle die met een flitsende beweging de keepster van dichtbij kansloos liet; een schitterende aanval.

GSV ’28 leek aangeslagen en rijp voor de sloop, want amper een minuut later werd de linksback zo zenuwachtig van onze jongste horzel; Janis , dat ze de bal pardoes verkeerd terugspeelde en nu stond de keepster op het verkeerde been; een klassieke eigen goal die je al vroeg zag aankomen; 3-1.

Nog was de peperkoek nog niet op want weer twee minuten later deed Adriana iets dat eigenlijk helemaal niet kon. De afgeslagen corner belandde voor haar zeer schietgrage voetjes, maar vanaf de punt van de zestien kon de bal er eigenlijk niet in.

Gelukkig heb ik meer verstand van reizen verkopen dan van vrouwen, want deze vreemde schepsels doen soms dingen die eigenlijk niet kunnen en zo schoot Adriana de bal hard en uiterst secuur in de verre hoek.

Zo brak de rust aan met een 4-1 stand middels enkele knappe goals, en erg leuk voetbal.

Het zonnetje vocht inmiddels een zeer fel duel uit met de opkomende mist, maar dit deerde de vele toeschouwers niet.

De gratis kaarten actie die was opgezet bij Roda JC was gekopieerd bij de RKHBS babes en dit zorgde voor een record aantal toeschouwers van 43; de volgende thuiswedstrijd wordt deze actie herhaald; de tribunes zijn inmiddels al besteld…..

In de pauze werd besloten om twee wissels door te voeren waardoor iedereen minstens een half uur aan het ballen kwam en zo verdwenen Patricia en Janis (beide door studies en werk wat minder getraind) uit de basis elf en werden ze vervangen door Suus en “miep miep” Daniella.

Deze laatste speelster heeft overigens een hele lieve wederhelft (zo is me verteld…) die volledig onverwacht zijn lief kwam aanmoedigen maar na 25 minuten tot de ontdekking kwam dat hij de verkeerde club steunde; het besef dat RKHBS vandaag in het blauw speelde was nog niet tot hem doorgedrongen, ach ja, hij was er wel zullen we maar zeggen….

In topduels over de hele wereld zie je dat wanneer een team ruim voorstaat met de rust dat er dan een soort berusting optreed en minder scherp gevoetbald wordt; zo ook bij RKHBS. Leunend op de comfortabele voorsprong werd niet meer zo scherp gespeeld waardoor het duel in de tweede helft veel minder sprankelend was. Toch vielen ook hier nog enkele zeer grote hoogtepunten te noteren.

Eerst kopte Uschi steenhard nog net naast na een strakke voorzet van Adriana, maar op het uur was er dan de 5-1.

Suus D heeft wellicht niet meer de snelheid van vroeger maar haar traptechniek is nog altijd van grote schoonheid. Zij zag de keepster ver uitkomen en schoot de bal vanaf een meter of 18 zeer knap met linksbuitenkant in het verlaten goal.

image00031

Inmiddels had er nog een derde wissel plaatsgevonden; en wel eentje met historische waarde. Jessica Congiu had ooit in een vorig leven, het zal ergens rond 1832 geweest zijn, voor het laatst haar kicksen aangetrokken maar was vanaf het begin van het seizoen al begonnen met trainen. Een blessure wierp haar even terug maar na een geslaagde rentree bij de veterinnnen; ze is tenslotte pas 35 jaar jong, maakte ze vandaag op 23 oktober in het jaar 2016 haar officiële debuut in het damesvoetbal.

Ongelooflijk, maar bij dames 2 is dit jaar blijkbaar de sky the limit en voelt iedereen zich gewaardeerd en belangrijk en is de wil om elkaar uit te helpen werkelijk hartverwarmend.

Het duel kabbelde nu naar het einde; zo nu en dan moest de GSV’28 keepster handelend optreden maar gepasseerd werd ze niet meer, tot de laatste minuut.

Nathalie onderschepte de bal en stuurde Danielle weg; een heel veld lag open voor haar, maar deze buitengewoon getalenteerde meid is soms zo dwars als een strijkplank en schoot de bal vanaf een meter of 35 gewoon in een keer langs de compleet kansloze keepster. Ik zou het zelf niet eens in mijn hoofd halen om dit te doen, maar ja vrouwen…..

Een absolute wereldgoal en een passend slot van deze hele aparte wedstrijd waarin het respect dat voorafgaand aan de wedstrijd werd getoond ook in de volgende 90 minuten werd gehandhaafd.

Een buitengewoon sportief duel dat bewees dat damesvoetbal gewoon erg leuk kan zijn.

GSV ’28 en RKHBS verdienden beide vandaag een pluim; dat RKHBS won is leuk voor de thuisclub, maar gelukkig lieten beide clubs zien dat er veel meer in het leven is!

Foto’s Lucho Carreno

Klik hier voor de volledige reportage http://luchocarreno.nl/damesvoetbal/

 

Geef een reactie