Het Burgerhoes heeft een ‘groen-blauw-dak’

 

 

Het Burgerhoes heeft een ‘groen-blauw-dak’. Dat wil zeggen dat het dak begroeid is met planten met een extra waterbergingscapaciteit. Door de planten isoleert het dak beter (dat bespaart energie en CO2), neemt de biodiversiteit toe en wordt fijnstof opgevangen. Met waterberging wordt het hemelwater op het dak opgevangen (waterbergend krattensysteem) waarna het vervolgens verdampt. Het ‘blauwe’ deel van het dak werd in het voorjaar al gerealiseerd. Begin oktober werd het ‘groene’ deel van het dak geplaatst: de beplanting.

Nu is het Burgerhoes ‘waterproof’. De beplanting bestaat uit een mix van heesters, vaste planten, kruiden, grassen en Sedumsoorten. Nu is de beplanting nog nauwelijks zichtbaar, het is een rode waas op het dak, maar de planten groeien voorspoedig.

www.landgraaf.nl

foto Landgraaf.nl

Geef een reactie