Wie pakt de eerste periode?

 

 

 

KVC Oranje ontvangt in de achtste speelronde, de laatste in de eerste periode, SV Brunssum, de nummer vijf op de ranglijst van 5B. Anders dan KVC Oranje maken de bezoekers geen kans meer om de eerste periode binnen te slepen. KVC Oranje en Eikenderveld voeren de ranglijst aan met 16 winstpunten, waarbij de ploeg uit Heerlen een (beduidend) beter doelsaldo heeft. Als ploegen in punten gelijk eindigen geeft het doelsaldo de doorslag. KVC Oranje speelt dus thuis tegen SV Brunssum, Eikenderveld gaat in Meers op bezoek bij Havantia. Die laatste ploeg heeft na de nederlaag tegen KVC Oranje in de openingsronde niet meer verloren. Wie weet, verspeelt Eikenderveld in Meers punten en behoort de periodetitel voor KVC Oranje tot de mogelijkheden. Overigens liggen ook Abdissenbosch en Amstenrade nog op de loer, met 15 respectievelijk 14 punten.

Om periodekampioen te kunnen worden zal KVC Oranje dus waarschijnlijk wel moeten winnen van SV Brunssum en vervolgens hopen op wat hulp van Havantia. Bij Havantia heet de trainer trouwens Jo Gorissen, een man met KVC Oranje-verleden. Mogelijk kan hij zijn mannen nog wat extra energie meegeven, los van het feit dat een stunt tegen Eikenderveld natuurlijk op de eerste plaats zijn ploeg zelf helpt. Winnen van SV Brunssum wordt voor oranje-wit zeker geen eenvoudige opdracht. Vorig seizoen, in Brunssum, kwamen beide teams elkaar tegen in de beker. De blauw-groenen uit Brunssum trokken toen met duidelijke cijfers aan het langste eind. Die kleuren blauw en groen hebben een reden: SV Brunssum is een fusieclub, voortgekomen uit SV Egge (blauw) en SV Schuttersveld (groen). Alleen al door het bekerverlies vorig seizoen is KVC Oranje gewaarschuwd. Bovendien heeft SV Brunssum, dat wordt getraind door Dennis Visser, veel scorend vermogen. In de eerste zeven duels trof de ploeg 22 keer het vijandelijke doel. Daarmee staat de teller op slechts één doelpunt minder dan die van KVC Oranje, die immers op 23 staat.

Gezien het verleden en de statistieken in de huidige voetbaljaargang mag een spannende pot worden verwacht. Een periodetitel voor KVC Oranje zou prachtig zijn, maar ook als dat tegen SV Brunssum onverhoopt niet mocht lukken is natuurlijk geen man over boord.

Foto KVC-Oranje

Geef een reactie