Hoofdmenu

ARCUS SCHENKT VIJFTIG LAPTOPS AAN STICHTING JAMBO HAKUNA MATATA

Arcus schenkt de Stichting Jambo Hakuna Matata vijftig laptops. Deze Stichting zet zich in door materiële en financiële steun te geven aan scholen, woon- en zorginstellingen in Afrika, met name in Nyeri/kenia. Arcus wenste een bijdrage te leveren aan de Stichting, dit door de schenking van een vijftigtal laptops. De studenten van het Arcus leerwerkbedrijf de IT Helpdesk hebben de laptops opnieuw geïnstalleerd voor Engelstalig gebruik. Dit zodat de leerlingen van de verschillende scholen waar de Stichting zich voor inzet, direct met de laptops aan de slag kunnen.

In november worden de laptops samen met andere goederen verscheept naar de plek van bestemming in Afrika. Studenten en leerlingen in Afrika zetten, ondersteund door mensen die beyrokken zijn bij het werk van Jambo Hakuna Matata op ,hun school de verdere infrastructuur op die wenselijk is om iedereen met de laptops te laten werken.

Over de Stichting
Jambo Hakuna Matata bestaat uit mensen die een persoonlijke band met Afrika hebben. Zij zijn zelf initiërend bezig, leggen contacten en bieden ook ondersteuning aan al projecten. Zij kennen de situatie van binnenuit door gesprekken met de mensen ter plaatse. Het basisidee van de stichting is  “Afrika ontwikkelen van binnenuit door een kleinschalige aanpak”. Elke Afrikaan heeft zijn eigen dorp. Dat dorp is zijn “levensverzekering”. Daar kan hij in geval van nood op terugvallen. Daar kan hij altijd terugkomen. Daar investeert hij in. Investeren in een dergelijk dorp is een diepte-investering. De bij de Stichting bekende “locals” zien toe op de investeringen van de Stichting. Met giften en bijdragen kan de Stichting de leefomstandigheden van kinderen en hun ouders verbeteren.

Meer informatie of een bijdrage leveren?
Jambo Hakuna Matata heeft projecten op uiteenlopende gebieden. In Nederland zoekt zij sponsoren die geïnteresseerd zijn in één of meer projecten. Over deze projecten kunnen ze ook een avond verzorgen met verhalen, films over bepaalde projecten en informatie over de verschillende landen waar de Stichting werkzaam is. Voor meer informatie zie ook: www.jambohakunamatata.nl.

 

Foto: leden van de Stichting Jambo Hakuna Matata en studenten van het Arcus leerwerkbedrijf de IT Helpdesk.

Bron Arcuscollege Heerlen

Foto Arcuscollege« (Vorig nieuwsbericht)
(Volgend nieuwsbericht) »