opening van de nieuwe afdeling Anemoon van Verpleeghuis Bergweide in Heerlen.

Gisteren middag was de wethouder  Peter van Zutphen bij de officiële opening van de nieuwe afdeling Anemoon van Verpleeghuis Bergweide in Heerlen. De oude afdeling Anna in Huize De Berg heeft nu een mooie nieuwe plek door een nieuwe aanbouw bij Bergweide. Allemaal eenpersoons kamers, drie gezamenlijke huiskamers. Met voor iedere huiskamer een heel mooi groot balkon.

In de toespraak heeft  de Wethouder gezegd ,met name is gewezen op het grote belang dat de “professionals”, de zorgverleners met de voeten in de klei, de ruimte en het vertrouwen krijgen van de overheid. Dat geldt voor de gemeentelijke zorg, maar zeker ook voor de verpleeghuiszorg. In plaats van georganiseerd wantrouwen, en veel te veel registratie en bureaucratie, verdienen de zorgverleners op de eerste plaats vertrouwen.

De wethouder citeer  ik kon ook oprecht zeggen dat ik van familie van bewoners van Bergweide altijd heel positieve berichten krijg over dit verpleeghuis.

Voor de bewoners, vrijwilligers en personeel: succes met de nieuwe afdeling!

 

Geef een reactie