Vrouwen van Schaesberg wachten lang met beslissing

Lang, veel te lang en ook onnodig lang duurde het voordat de Schaesbergse vrouwen de uitwedstrijd tegen Kerkrade West beslisten.

Een beslissing die al ruim voor het verstrijken van de eerste helft gevallen had moeten zijn.

Meer dan goed zo kun je de manier van spelen noemen zoals de zwarthemden in de eerste helft speelden. Zeker verdedigend waren de zaakjes prima in orde.

Afspraken werden nagekomen en de trainingsarbeid wierp zijn vruchten af. Slechts een keer kon Kerkrade West een doelpoging ondernemen.  Maar deze ging niet eens richting het doel.

Voor  de rest was het Schaesberg dat de klok sloeg.  Aanval na aanval ging richting het doel van de geel/blauwen.  Echter onzorgvuldigheid bleek het grootse euvel in deze eerste helft. Steeds was een pass het net niet, of zat er een voet tussen. Tot in de 19e minuut. Een prima aanval over links opgezet door Danielle voorgezet door Melanie en afgerond door Jill: 0-1.  Een meer dan terechte voorsprong.  Niet veel later schoot Jill nog een keer prima op doel maar de lat voorkwam een doelpunt.  Het minpunt van de 1e helft was dat al die kansen niet benut werden.

image00002Na rust was er gelijk de domper: 1-1. In de 46e minuut kwam de bal via een kluts en al dan niet buitenspel door over onze linkerkant.  Een hard schot in de korte hoek zorgde voor de gelijkmaker.

Hierdoor en hierna werd het erg onrustig op het veld qua spel.  Schaesberg kon niet meer domineren en Kerkrade West kreeg de overhand. Duels werden steeds meer gewonnen door de dames uit Kerkrade.  En met name onnauwkeurig spel in balbezit zorgde ervoor dat Schaesberg achter de feiten aan moest rennen. Maar met name Vanja, Nadine en misschien wel uitblinkster Stephanie pakte achterin alles. In samenwerking met keepster Yaelle werd het doel verder clean gehouden. Toch scoorde Kerkrade West nog een keer, echter goed opletten van grensrechter Joyce zorgde ervoor dat dit doelpunt terecht werd afgekeurd.

Uiteindelijk was het dan toch Schaesberg dat weer steeds dichter bij een doelpunt kwam.  Maud schoot twee keer goed op doel maar paal en keepster brachten redding. Uiteindelijk was het Melanie die de overwinning, met twee doelpunten, definitief naar Schaesberg bracht: 1-3.

image00042De beslissing had veel eerder kunnen en moeten vallen maar omdat dit niet gebeurde bleef het lang spannend. Uiteindelijk gingen de 3 punten terecht naar Schaesberg. Door het verlies van koploper DBSV bij RKHBS wordt het druk, spannend en dringen aan de kop van de ranglijst.