Kerkrade realiseert openbare laadpalen voor elektrische auto’s.

Het aantal elektrische auto’s in Nederland groeit en daarmee ook de behoefte aan laadpalen in de openbare ruimte. Om aan de verwachte vraag voor laadpalen tegemoet te komen, is de gemeente Kerkrade een samenwerking aangegaan met de provincie Noord-Brabant. Namens 65 gemeenten in Noord-Brabant en Limburg verzorgt de provincie Noord-Brabant een aanbesteding voor het plaatsen en exploiteren van in totaal 1.240 oplaadpalen in de openbare ruimte. Het streven is om eind 2016 de aanbesteding af te ronden en vanaf januari 2017 nieuwe laadpalen te plaatsen.
Vanaf januari 2017 krijgen bewoners en bedrijven de mogelijkheid een aanvraag in te dienen voor de plaatsing van een laadpaal. De belangrijkste voorwaarden waaraan aanvragen moeten voldoen zijn:
– de aanvrager gebruikt een elektrische auto of gaat dit doen;
– de aanvrager heeft niet de beschikking over een eigen terrein waarop geparkeerd kan worden en waar een eigen laadvoorziening kan worden aangebracht;
– op een loopafstand van maximaal 300 meter van de woning van de aanvrager bevindt zich nog geen andere laadpaal waar de aanvrager kan laden.

Meer informatie over de manier waarop een laadpaal kan worden aangevraagd volgt eind 2016, als de aanbesteding is afgerond. Indien u nu reeds vragen heeft over dit onderwerp kunt u contact opnemen met de gemeente via het algemeen telefoonnummer 14 045.

Duurzaam Kerkrade, dat is de titel die de gemeente Kerkrade gebruikt voor het promoten van duurzaamheid in de stad. De meeste mensen denken bij duurzaamheid aan het milieu, maar dat is zeker niet alles! En dat willen we de Kerkraadse mensen graag uitleggen. Het blijft echter niet bij promoten van duurzaamheid; het doel is dat onze inwoners in hun dagelijks leven rekening houden met duurzaamheid! Rond het thema voert de gemeente allerlei projecten uit en door middel van een special in het Stadsjournaal, artikelen, www.kerkrade.nl, sociale media en onze Duurzaamheidswagen informeren we de inwoners over deze projecten en geven we tips over duurzaamheid. Tevens laten we zien dat er al heel veel gebeurt op het gebied van duurzaamheid. Succesverhalen delen we graag! Dus als u als inwoner, ondernemer of organisatie leuke of inspirerende voorbeelden heeft, laat het ons weten. Meer informatie algemeen of over de data en locaties van de Duurzaamheidswagen op www.kerkrade.nl, via duurzaam@kerkrade.nl of tijdens kantooruren via telefoonnummer 14 045.

Foto Arends techniek

Geef een reactie