Serious Request 2015 hielp 90.000 mensen met opbrengst.

Meer dan 90.000 mensen, onder wie 10.000 jongeren, in oorlogsgebieden in Syrië, de Democratische Republiek Congo (DRC), Zuid-Soedan en Afghanistan zijn geholpen door de opbrengst van Serious Request 2015. Dat hebben NPO 3FM en het Rode Kruis donderdag laten weten.

Met 3FM Serious Request zetten 3FM en het Rode Kruis zich elk jaar in voor een stille ramp. Drie 3FM dj’s laten zich in de week voor Kerst opsluiten in het Glazen Huis, waar ze niets eten en geld inzamelen voor een stille ramp. In 2015 stond het Glazen Huis in Heerlen. De actie bracht toen € 8.466.249 euro op om jongeren in oorlogs- en conflictgebieden een toekomst te geven.
serious-request-2015Longontsteking
Serious Request is elk jaar in de week voor kerst. Drie dj’s van 3FM laten zich opsluiten in het Glazen Huis en eten al die tijd niets. Ze zamelen op alle mogelijke manieren geld in, onder meer door tegen betaling verzoeknummers te draaien en spullen te veilen.
Dit jaar staat het Glazen Huis in Breda.

Met de komende editie wordt in Apeldoorn aandacht gevraagd voor kinderen die sterven aan longontsteking.

Lees meer over Serious Request 2016

Bron Serious Request

Foto’s Lucho Carreno

Geef een reactie